Робота є, а працювати нема кому: яких фахівців готові відірвати з руками і ногами

На українському ринку праці спостерігається гострий дефіцит кваліфікованих спеціалістів у різних сферах. Незважаючи на численні вакансії, роботодавці не завжди можуть знайти потрібних працівників. У Державному центрі зайнятості кажуть, що попит на певні професії продовжує зростати, і в деяких випадках це пов’язано з високою плинністю кадрів.

Станом на сьогодні на порталі вакансій Державного центру зайнятості розміщено понад 249 тисяч вакансій. Найбільше затребувані фахівці у сфері послуг, кваліфіковані робітники та професіонали з високою спеціалізацією.

Сфера послуг потребує таких працівників, як продавці, кухарі, бариста, офіціанти та охоронці. Наприклад, лише вакансій для продавців на порталі понад 20 тисяч.

Офіціант

Серед кваліфікованих робітників найбільше шукають водіїв, слюсарів, швачок та електриків. Водії, особливо з досвідом роботи на вантажівках або спеціальному транспорті, користуються великим попитом.

Професіонали таких напрямків, як бухгалтери, інженери, лікарі та медсестри, також затребувані. Не вистачає і вчителів, психологів, юристів та економістів.

Школа, вчитель, уроки / фото: Pinterest

Однією з причин високого попиту на певні професії є плинність кадрів. Деякі працівники залишають свої посади у пошуках кращих умов або змінюють професію, що призводить до постійної потреби в нових кадрах. Це особливо відчутно серед продавців, офіціантів, бариста, підсобних робітників та вантажників.

Якщо ви шукаєте роботу, важливо пам’ятати кілька ключових моментів. По-перше, переконайтеся, що ваше резюме та супровідні листи актуальні та відповідають вимогам роботодавців. По-друге, не забувайте про важливість особистих контактів: відвідуйте професійні заходи та спілкуйтесь з людьми у вашій сфері. І нарешті, використовуйте час між пошуком роботи для підвищення кваліфікації – це може стати вашим ключем до нових можливостей.

Ольга Степанова

Recent Posts

«Укрзалізниця» підвищить тарифи вже цього року: подробиці від Forbes

«Укрзалізниця» підготувала проєкт нової тарифної реформи. Так, компанія планує підвищити вартість перевезень будівельних матеріалів на…

6 хв. ago

Чи мобілізують з поганим зором: діагнози, з якими не беруть до армії

Попри загальну мобілізацію в Україні, законодавством визначено категорії громадян, які не підлягають призову. Серед них є…

15 хв. ago

Живуть у ліжках і засмічують в унітазах: названо найнеймовірніші місця проживання щурів

У Великій Британії жінка відчула, як її торкнувся щур, коли сіла на унітаз. Про це…

24 хв. ago

Найманці ПВК “Вагнер” охороняють нового диктатора в Африці: подробиці (фото)

РФ розширює сферу впливу на Африканському континенті. Найманців ПВК "Вагнер" бачили в Малабо, столиці Екваторіальної…

35 хв. ago

Меган Маркл з’явилася на тенісному турнірі в образі за $40 тисяч

43-річна дружина принца Гаррі Меган Маркл відвідала благодійний тенісний турнір у Лос-Анджелесі, а модні оглядачі…

44 хв. ago

Залужний виступав проти операції ЗСУ в Курській області, – POLITICO

Деякі з вищих командирів армії України заперечували проти операції ЗСУ в Курській області Росії, пише POLITICO з посиланням на…

56 хв. ago