Оновлення військово-облікових даних: юристи пояснили, чого чекати після 16 липня

Юристи пояснили, чого чекати військовозобов’язаним чоловікам після 16 липня в разі вчасного оновлення, або неоновлення військово-облікових даних. Про це повідомили юристи компанії “Столична правова група” Володимир Прядка та Андрій Бойко у своєму відео в Youtube.

Зокрема, юрист Прядка пояснив, чого очікувати тим особам, які оновили дані.

“Військовозобов’язаних чоловіків, які оновили дані, можуть викликати повістками за місцем фактичного проживання, яке вони зазначили при оновленні даних. Тут нічого нового ми не очікуємо, за виключенням, хіба що способів виклику, адже з 17 липня у представників ТЦК додається така опція як заочні повістки”, – відзначив Прядка.

При цьому, він звернув увагу, що при оновленні даних тисячі чоловіків бачать, що не перебувають на обліку.

“У цьому випадку у вас досить високі шанси на отримання повістки, на уточнення даних і постановку на військовий облік. Чи означає це, що після оновлення усім поголовно будуть надходити повістки? Звісно ні! На це у системи ТЦК просто фізично немає ресурсу”, – повідомив Прядка.

Своєю чергою, юрист Бойко пояснив, чого чекати тим особам, які не оновили дані.

“Чи варто розраховувати, що якщо ви, не оновили дані, то про вас ТЦК нічого не знає або просто забуде? Звичайно, ні! Ті чоловіки, які не оновили свої дані, будуть викликатися за місцем їхнього останнього зареєстрованого або задекларованого місця проживання, тобто, прописки. І тут, на допомогу працівникам ТЦК, прийдуть дані демографічного реєстру або реєстру фізичних осіб платників податків, до яких вони мають доступ”, – відзначив Бойок.

Також він пояснив, що буде за ситуації, коли у особи взагалі немає прописки.

“Чи будуть надсилатись повістки тоді? Надсилати повістки нема куди, але не забувайте, що повістки можуть вручатися і в будь-яких громадських місцях, на блокпостах. Вони можуть бути передані для вручення через керівника підприємства, де ви працюєте, і т.д. Крім того, дані осіб, які не оновлять свої дані будуть передаватися до бази даних, що входять до єдиної інформаційної системи МВС. Потім, такі особи будуть потрапляти у розшук. І в подальшому поліція буде вчиняти адміністративне затримання і доставлення таких осіб до найближчого ТЦК, де їх примусово поставлять на військовий облік”, – наголосив Бойок.

Ольга Степанова

Recent Posts

Голодний чоловік помер через заморожений бургер: що сталося

Голодний чоловік помер після того, як випадково вдарив себе ножем, намагаючись розрізати два заморожених бургери.…

3 години ago

Відома супермодель закликає всіх носити “брудні штани” заради порятунку планети (фото)

Британська супермодель і акторка Лілі Коул хоче, щоб люди перестали кидати штани, сорочки та сукні…

3 години ago

У туристичному містечку на Закарпатті воєнкоми в балаклавах відкрили вогонь по цивільних

Черговий конфлікт між цивільними та працівниками ТЦК стався на Закарпатті. Відео конфлікту опублікували місцеві телеграм-канали,…

3 години ago

В Україні подорожчає хліб: експерт пояснив причини

В Україні ціни на хліб найближчими місяцями можуть підскочити. Така тенденція пояснюється подорожчанням сировини та електроенергії. "Насамперед,…

3 години ago

Соціальні виплати хочуть припинити: у чому причина

Кабінет Міністрів оголосив, що соціальні стандарти, в тому числі прожитковий мінімум, у 2025 році залишаться…

3 години ago

Жінка чотири години боролася з величезним пітоном, який намагався її вбити – фото

У Таїланді врятували жінку після чотиригодинного нападу пітона. Про це повідомляє Metro. 64-річна Арром Арунрой після вечері…

3 години ago