Німеччина заборонила частині біженців платити готівкою: деталі

У Німеччині набули чинності нові правила, згідно з якими прохачі притулку більше не можуть платити за продукти готівкою, як більшість німців. Натомість їм видано спеціальні платіжні картки, призначені лише для прохачів притулку.

Про це пише EuroNews.

Нововведення, прийняте бундестагом минулого місяця, покликане перешкодити мігрантам переказувати гроші за межі ФРН своїм родичам та друзям, які найчастіше використовують ці кошти для оплати послуг контрабандистів.

Однак нова система платіжних карток піддалася критиці з боку груп захисту прав мігрантів, які назвали її дискримінаційною. Крім того, прохачі притулку зіткнулися з труднощами під час використання карток, оскільки вони приймаються не в усіх магазинах і не працюють по всій Німеччині.

“Половину грошей видають готівкою, а половину кладуть на карту. На ту половину, що на карті, я можу купити їжу, а на іншу половину – все потрібне для мене та дітей у будь-якому магазині”, – розповіла Ерінда Лака, прохача притулку.

Представники правозахисних організацій та співробітники центрів розміщення біженців також зазначили, що багато прохачів притулку, особливо у сільській місцевості, сильно залежать від готівки та не знають, як користуватися платіжними картками.

Запровадження спеціальних платіжних карток для прохачів притулку стало черговим заходом, вжитим Німеччиною у спробі приборкати міграцію лише за кілька тижнів до виборів до Європарламенту.

Лисенко Катерина

Recent Posts

Київ піднявся на перше місце в світі за забрудненістю повітря: не виходьте на вулицю

Через пожежі в екосистемі на Київщині українська столиця посіла перше місце в світі за рівнем…

7 хв. ago

Ізраїль близький до початку наземної війни в Лівані — WSJ

Хвиля смертоносних вибухів пейджерів та інших електронних пристроїв, які носили бойовики в Лівані, різко посилила…

16 хв. ago

Не мають законної сили: через які повістки не зможуть покарати

В Україні триває процес загальної мобілізації, під час якого територіальні центри комплектування активно розсилають повістки…

29 хв. ago

На замітку господиням: 3 помилки, які зіпсують пасту карбонара

Під час приготування пасти карбонари чи болоньєзе можна допустити деякі помилки, які зіпсують смак страви.…

39 хв. ago

ЄС закликав виконати ордери на арешт Путіна

Євросоюз закликав усі держави, які ратифікували Римський статут, виконувати свої зобов'язання. Зокрема йдеться про арешт…

52 хв. ago

Чи може ТЦК передати повістку через родичів: юрист дав пояснення

Військовослужбовці ТЦК не можуть передати повістку військовозобов'язаному через родичів. Якщо це сталося, то документ не…

1 годину ago