Українців зроблять некрасивими: ціни на косметику злетять наполовину

Ціни на косметику внутрішніх виробників в Україні зростуть на 20-50% через гармонізацію із законами ЄС. Про це йдеться у матеріалі Forbes Ukraine.

“Ціна на косметику внутрішніх виробників зросте на 20–50%”, – каже Микола Романьок, засновник компанії Archimed, яка консультує іноземні компанії галузі.

З серпня 2024 року українські косметичні бізнеси мають дотримуватися нових правил виробництва. Причина – гармонізація із законами ЄС.

“Це суттєві витрати на перегляд складів та інгредієнтів продукції, її пакування, обладнання, сертифікацію тощо”, – каже співзасновниця бренду косметики з виторгом 281,4 млн грн у 2023 році Livesta Світлана Діхтяренко.

В Україні зареєстровано 1159 виробників косметичних засобів, які в 2023-му сплатили 1,8 млрд грн податків, говорить Романьок, посилаючись на аналітику дослідницької агенції Fama. Нові правила для них – екзамен на виживання, пише видання.

“Доведеться вкласти понад $7000–10 000 для завершення переходу, Це додаткові лабораторні тести, реєстрація та консультації з юристами”, – розповідає Євгенія Лисенко, співзасновниця косметичного бренду Crumb.

Романчук Микола

Recent Posts

“Непросте завдання”: експерт з прибирання пояснив, як вдало організувати свій простір

Якщо ви маєте невеликий будинок або квартиру, то розумієте, які труднощі можуть виникнути через нестачу…

1 хв. ago

Яблуку ніде впасти: названо найбільш переповнені пам’ятки Європи

Франція та її столиця Париж стабільно входять до рейтингів найпопулярніших і найбажаніших серед туристів напрямків для відпочинку.…

10 хв. ago

Думав не знайдуть: поліція заарештувала серійного злодія, який ховався під ліжком (відео)

В графстві Південний Глостершир, що у Великій Британії, місцева поліція зіткнулася з комічним інцидентом. Коли…

18 хв. ago

Ходять крізь стіни і шепочуть на вухо: кінотеатр у Шотландії переслідують привиди (фото)

Місце, яке називають найбільш відвідуваним примарами кінотеатром Великої Британії, змусило своїх співробітників вкритися "мурашками" через…

30 хв. ago

Чому Путін не застосує ядерну зброю: політолог назвав три причини

Політолог Андрій Піонтковський вважає, що очільник Кремля Володимир Путін не застосує ядерну зброю. На це…

39 хв. ago

Вчені розкрили причини успадкування енергії лише від матері

Дослідження вчених з Університету Колорадо в Боулдері дозволило отримати нові дані щодо давньої загадки біології, яка стосується…

47 хв. ago