“Ти солдат — іди копай!”: у Дніпрі бізнесмен влаштував скандал з військовим комісаром

У сучасній Україні, де кожен день сповнений викликів, здається, що деякі бізнесмени вважають себе вище за закон і мораль. У Дніпрі відбувся інцидент, який викликав хвилю обурення в суспільстві: очільник компанії з виробництва металопластикових вікон Steko, Сергій Положай, публічно образив військового комісара, який виконував свої службові обов’язки.

На відео, що розповсюдилося в мережі, Положай стоїть поруч з представником ТЦК та поліцейськими. Без жодного сорому та з використанням нецензурної лайки, він заявляє військовому: “У мене здоров’я — два тебе чи десять, а ти мені розповідатимеш, як поводитися? Ще раз повторюю: я — генеральний директор, у мене працює 2 760 осіб, а ти солдат — іди копай!”

Цей випадок не залишився без уваги громадськості. Багато хто задається питанням: чи це нормально, коли людина, яка має вплив і ресурси, дозволяє собі таку поведінку щодо тих, хто захищає нашу країну?

Сергій Положай вирішив прокоментувати ситуацію у своїх соціальних мережах. За його версією, 12 жовтня в центрі Дніпра відбулася “величезна облава”. Він стверджує, що представники ТЦК та поліції зупинили його для перевірки документів. За його словами, він надав військовий квиток з оновленими даними та повістку, продовжену до 1 листопада. Проте військові заявили, що він не має броні та підлягає мобілізації, після чого попросили проїхати до ТЦК для з’ясування обставин.

Далі стає ще цікавіше. Положай розповідає, що співробітники якогось спецпідрозділу перевірили його документи, “послали” представників ТЦК і поліції та супроводили його додому. На одному з відео, що циркулюють у мережі, можна побачити, як люди у військовій формі тримають когось на землі. Хто саме був затриманий — залишається невідомим, а поліція поки що відмовчується.

Але, здається, що наш герой не відчуває жодного каяття. У своєму дописі в Instagram він знову ображає представників ТЦК, називаючи їх непрофесіоналами. На його думку, повагу заслуговують лише ті військові, які знаходяться на передовій, а таким, як він, хто “займається добрими справами, роблячи вікна”, не повинні заважати.

Пост Положая / скриншот

Ця ситуація піднімає багато питань щодо рівності перед законом та моральної відповідальності. Чи має бізнесмен право зневажати тих, хто стоїть на захисті країни, лише тому, що він “генеральний директор” і у нього працює майже три тисячі людей? Чи може наявність грошей та впливу звільняти від елементарної поваги до інших?

Романчук Микола

Recent Posts

«Хезболла» атакувала Ізраїль ​​дронами: вже відомо про наслідки

Ввечері, 13 жовтня, «Хезболла» атакувала Ізраїль безпілотниками. Внаслідок чого поранено понад 60 людей. Про це повідомляє The Times of…

11 секунд ago

“Часу не залишилося”. Bloomberg пише, що політичний та економічний занепад Європи вже не зупинити

Занепад Європи вже не зупинити – у ЄС "майже не залишилося часу, щоб відстояти своє…

3 хв. ago

У Польщі визначили категорію українців, яких без жодних умов депортуватимуть: відео

Другого шансу не буде! У Польщі визначили категорію українців, яких без жодних умов будуть депортувати. Таким людям…

6 хв. ago

Помилка Монетного двору НБУ перетворила 5 копійок на музейний експонат: продають за 10 тисяч

Для наших читачів, які дбайливо охороняють свої скарбнички, є дуже корисна інформація. Справа в тому,…

23 хв. ago

«Золотого хлопчика Instagram» оголосили у розшук: що накоїла зірка соцмереж (фото)

Джека Уоткіна, який називає себе "золотим хлопчиком Instagram", поліція оголосила у розшук за шахрайство. 25-річного…

23 хв. ago

Масові перевірки ТЦК: у Раді зробили гучну заяву – на вулицю хоч не виходь

Голова Комітету Верховної Ради з гуманітарної та інформаційної політики Микита Потураєв прокоментував масові перевірки працівниками ТЦК та…

28 хв. ago