Школярі вивчатимуть сучасні пісні на уроках літератури: “Стефанію” мають знати напам’ять

Українська шкільна освіта продовжує інтегрувати сучасні культурні елементи у навчальні програми, зокрема через військово-патріотичні пісні. Відтепер школярі, які пішли до 7 класу, вивчатимуть на уроках української літератури твори, що мають важливе значення для національної ідентичності та сучасної історії.

Однією з таких пісень є легендарна «Стефанія» від гурту Kalush Orchestra, з якою вони здобули перемогу на Євробаченні-2022.

Про це повідомляє Інформатор Калуш, зазначаючи, що нововведення спрямоване на підтримку національної пам’яті та відображення сучасних подій через творчість.

Підручники – фото Гал-Інфо

Творчість фронтмена Kalush Orchestra Олега Псюка тепер є частиною шкільної програми з української літератури. Учні вивчатимуть текст пісні «Стефанія» у розділі, присвяченому сучасним військово-патріотичним пісням, що входить до підручника авторства Людмили Коваленко та Ніни Бернадської. Пісню можна знайти на сторінці 37, де учні зможуть ознайомитися з її текстом та обговорити культурний та емоційний вплив цієї композиції.

Крім «Стефанії», до цього розділу також увійшли інші патріотичні композиції, що знайшли своє місце в серцях українців під час війни. Серед них – «Місто Марії» та «Квіти мінних зон» Святослава Вакарчука, а також пісня польського гурту Enej «Біля Тополі». Ці твори стали символами незламності та надії, які об’єднують українців у боротьбі за свободу.

Романчук Микола

Recent Posts

Доба з холодильником в океані під час урагану: історії дивовижного порятунку (відео)

В одного з чоловіків на західному узбережжі Флориди зламалося рибальське судно за кілька годин до…

7 хв. ago

Пенсію більше не побачите: кому із літніх українців терміново треба прийти до “Ощадбанку”

Чимало українців дуже здивувалися новиною, що деяким пенсіонерам для отримання пенсії потрібно проходити обов'язкову верифікацію.…

15 хв. ago

Роботи-пилососи з Китаю раптово стали ганятися за господарями і лаятися матом

Роботи-пилососи китайського бренду Ecovacs почали переслідувати господарів та їхніх улюбленців, нецензурно висловлюватися і вигукувати расистські образи. З…

24 хв. ago

Без долара, але з рублями: РФ хоче створити систему міжнародних платежів на базі БРІКС

Росія прагне створити нову систему міжнародних банківських платежів на базі блоку БРІКС, щоб обійти чинну глобальну…

33 хв. ago

У Києві знищили озеро, а гроші на відновлення привласнили

У Києві колишній керівник комунального підприємства привласнив кошти на відновленні озера Синє — йому оголосили…

41 хв. ago

F-16 ЗСУ міг збити свій перший ворожий винищувач, в ISW повідомили деталі

Цього тижня у військових колах активно обговорюється інформація про можливе збиття українським винищувачем F-16 російського бомбардувальника Су-34.…

46 хв. ago