Школярі вивчатимуть сучасні пісні на уроках літератури: “Стефанію” мають знати напам’ять

Українська шкільна освіта продовжує інтегрувати сучасні культурні елементи у навчальні програми, зокрема через військово-патріотичні пісні. Відтепер школярі, які пішли до 7 класу, вивчатимуть на уроках української літератури твори, що мають важливе значення для національної ідентичності та сучасної історії.

Однією з таких пісень є легендарна «Стефанія» від гурту Kalush Orchestra, з якою вони здобули перемогу на Євробаченні-2022.

Про це повідомляє Інформатор Калуш, зазначаючи, що нововведення спрямоване на підтримку національної пам’яті та відображення сучасних подій через творчість.

Підручники – фото Гал-Інфо

Творчість фронтмена Kalush Orchestra Олега Псюка тепер є частиною шкільної програми з української літератури. Учні вивчатимуть текст пісні «Стефанія» у розділі, присвяченому сучасним військово-патріотичним пісням, що входить до підручника авторства Людмили Коваленко та Ніни Бернадської. Пісню можна знайти на сторінці 37, де учні зможуть ознайомитися з її текстом та обговорити культурний та емоційний вплив цієї композиції.

Крім «Стефанії», до цього розділу також увійшли інші патріотичні композиції, що знайшли своє місце в серцях українців під час війни. Серед них – «Місто Марії» та «Квіти мінних зон» Святослава Вакарчука, а також пісня польського гурту Enej «Біля Тополі». Ці твори стали символами незламності та надії, які об’єднують українців у боротьбі за свободу.

Романчук Микола

Recent Posts

“Непросте завдання”: експерт з прибирання пояснив, як вдало організувати свій простір

Якщо ви маєте невеликий будинок або квартиру, то розумієте, які труднощі можуть виникнути через нестачу…

2 хв. ago

Яблуку ніде впасти: названо найбільш переповнені пам’ятки Європи

Франція та її столиця Париж стабільно входять до рейтингів найпопулярніших і найбажаніших серед туристів напрямків для відпочинку.…

11 хв. ago

Думав не знайдуть: поліція заарештувала серійного злодія, який ховався під ліжком (відео)

В графстві Південний Глостершир, що у Великій Британії, місцева поліція зіткнулася з комічним інцидентом. Коли…

19 хв. ago

Ходять крізь стіни і шепочуть на вухо: кінотеатр у Шотландії переслідують привиди (фото)

Місце, яке називають найбільш відвідуваним примарами кінотеатром Великої Британії, змусило своїх співробітників вкритися "мурашками" через…

31 хв. ago

Чому Путін не застосує ядерну зброю: політолог назвав три причини

Політолог Андрій Піонтковський вважає, що очільник Кремля Володимир Путін не застосує ядерну зброю. На це…

40 хв. ago

Вчені розкрили причини успадкування енергії лише від матері

Дослідження вчених з Університету Колорадо в Боулдері дозволило отримати нові дані щодо давньої загадки біології, яка стосується…

48 хв. ago