Рейди ТЦК продовжуються: люди в масках увірвалися на весілля у Львові і не тільки, що відомо (відео)

У Львові відбулися масштабні рейди із залученням працівників територіальних центрів комплектування (ТЦК). Перевіряли громадські заклади Сихівського району міста.

Очевидці зафіксували на відео кілька інцидентів. Ці події стали продовженням загальноукраїнських перевірок, що розпочалися напередодні ввечері в інших обласних центрах.

За повідомленням місцевого Telegram-каналу “Львівич”, на вулиці Шафарика група осіб у військовій формі та балаклавах затримувала молодого чоловіка. Чоловік чинив опір та голосно кричав. Кілька жінок намагалися втрутитися, закликаючи не застосовувати надмірну силу.

Інший випадок стався у спортзалі Sport Life. Відеокадри зафіксували, як люди у військовій формі та балаклавах намагалися затримати відвідувача закладу. На місці події були присутні працівники поліції.

У ресторані “Соната” також проводилися перевірки. Там відвідувачі просили людей у формі діяти стримано, зважаючи на присутність дітей. Через півтори години після того, як вони зайшли до ресторану, їх вигнали з криками “Ганьба”.

Окремий інцидент трапився з блогером Юрієм Скайфом. За його словами, на одній з парковок його витягли з автомобіля, поклали на землю та вимагали пред’явити документи. Блогер зазначив, що більшість затримувачів спілкувалася російською мовою. Втім, у нього порушень правил військового обліку не виявили.

Офіційний коментар ТЦК

У ТЦК та СП Львівщини прокоментували події, які відбувались у Львові. “Військовослужбовці ТЦК та СП у Львівській області спільно з працівниками правоохоронних органів проводять оповіщення військовозобов’язаних громадян щодо військового обліку під час дії воєнного стану. Закликаємо громадян дотримуватися усіх норм чинного законодавства. На прохання представників ТЦК та СП чи працівників правоохоронних органів надати для перевірки військово-облікові документи, реагувати коректно. За перешкоджання їхній роботі передбачена адміністративна відповідальність”, — сказав полковник та начальник львівського ТЦК та СП Сахацький Денис Васильович.

Нагадаємо, що подібні рейди 11 жовтня відбулися у Києві, Харкові, Дніпрі, Хмельницькому, Вінниці та інших містах. У столиці працівники ТЦК з’явилися біля Палацу спорту після завершення концерту гурту “Океан Ельзи”.

Романчук Микола

Recent Posts

Баварські котлети від шеф-кухаря: чому варто приготувати одразу велику порцію

Якщо ви думаєте, що знаєте все про м'ясні котлети, приготуйтеся бути приємно здивованими. Шеф-кухар Маркус…

1 хв. ago

У Росії під людьми обвалилася платформа під час зйомок фільму про “совєтського героя”

У Росії під час зйомок фільму "Василь Тьоркін" постраждали 15 людей. На них впала підлога…

13 хв. ago

Поштовий “сюрприз” від ТЦК: нові правила вручення повісток

Український уряд знову вирішив додати трохи гостроти у наше буденне життя. З 8 жовтня Кабінет…

21 хв. ago

Опалювальний сезон 2024: Коли українські міста почнуть давати тепло

Традиційно в Україні опалювальний сезон стартує 15 жовтня. Але, як завжди, реальність вносить свої корективи.…

45 хв. ago

В Україні очікується мороз і мокрий сніг: прогноз погоди на наступний тиждень

Якщо ви думали, що осінь вирішила побавитися в літо, то приготуйтеся до різкого пробудження. Синоптики…

54 хв. ago

ПФУ попереджає: виплату пенсії можуть призупинити, і ось чому

Деяким українцям варто приготуватися до несподіванки: їхні пенсійні виплати можуть бути призупинені. Так, ви правильно…

1 годину ago