ПФУ попереджає: виплату пенсії можуть призупинити, і ось чому

Деяким українцям варто приготуватися до несподіванки: їхні пенсійні виплати можуть бути призупинені. Так, ви правильно прочитали. Пенсійний фонд України (ПФУ) у Донецькій області нагадує, що для цього є цілком законні підстави. Хто б міг подумати, що після десятиліть праці доведеться ще й боротися за власну пенсію?

Нарахування пенсії може бути припинено як за рішенням територіальних органів ПФУ, так і за рішенням суду. І причин для цього більш ніж достатньо. Але не хвилюйтеся, здебільшого пенсіонери можуть відновити виплати. Якщо, звісно, зможуть розібратися в усіх бюрократичних нюансах.

Отже, основні причини припинення виплати пенсії:

  • Документи з неточностями або помилковими даними: якщо в ваших документах знайдуться помилки, навіть незначні, будьте готові до того, що пенсію призупинять. Бо хто б не любив паперову тяганину?
  • Неотримання пенсії протягом шести місяців: якщо ви з якихось причин не забирали пенсію півроку, держава вирішить, що ви більше не зацікавлені в цих грошах. Логіка залізна.
  • Виїзд на постійне місце проживання за кордон: якщо ви мріяли провести пенсію під пальмами іншої країни, готуйтеся до того, що українська пенсія туди з вами не поїде. Якщо тільки між країнами немає спеціального договору.
  • Непроходження фізичної ідентифікації: якщо ви не підтвердили свою особу в установленому порядку, виплати можуть бути зупинені. Бо, звісно, хто знає, чи ви ще існуєте?
  • Надання статусу особи, яка зникла безвісти за особливих обставин: якщо держава вважає вас зниклим, не дивуйтеся, що гроші перестануть надходити.

І це лише вершина айсберга. Є й інші підстави для зупинення виплат. Наприклад, якщо пенсіонер, який отримує пенсію за вислугу років, вирішує знову працювати на посаді, що дає право на таку ж пенсію. Виходить, що система не дуже радіє вашим трудовим ентузіазмом.

Що робити, якщо вашу пенсію призупинили?

У ряді випадків відновити виплати можна. Для цього потрібно особисто звернутися до сервісного центру ПФУ з документами, що підтверджують вашу особу, та подати відповідну заяву. Звісно, це передбачає, що ви маєте час і сили боротися з бюрократією.

За наявності всіх необхідних умов, нарахування пенсії буде відновлено протягом 10 днів після вашого звернення. Тож, якщо ви готові пройти всі ці кроки, є шанс повернути те, що належить вам по праву.

Романчук Микола

Recent Posts

Starship Flight 5: SpaceX вперше в історії змогла посадити носій Super Heavy на стартовий майданчик

У неділю, 13 жовтня, SpaceX провела п'ятий тестовий запуск ракети Starship Flight 5 на орбіту. Він здійснювався…

5 хв. ago

У Рівному 14-річний юнак тікав від поліції на викраденому Mitsubishi Pajero (відео)

Схоже, що реаліті-шоу "Життя б'є ключем" отримало нового зірку. У Рівному 14-річний підліток вирішив, що…

17 хв. ago

Україна припустилася стратегічної помилки: Жданов про наслідки Курської операції

Військовий експерт Олег Жданов вважає, що Україна зробила серйозний прорахунок після початку операції в Курській…

33 хв. ago

Масові облави ТЦК: перевірки військовозобов’язаних пройшли у п’яти областях України

В Україні розгортається нова хвиля перевірок військовозобов'язаних. Територіальні центри комплектування та соціальної підтримки (ТЦК) разом…

40 хв. ago

Баварські котлети від шеф-кухаря: чому варто приготувати одразу велику порцію

Якщо ви думаєте, що знаєте все про м'ясні котлети, приготуйтеся бути приємно здивованими. Шеф-кухар Маркус…

58 хв. ago

У Росії під людьми обвалилася платформа під час зйомок фільму про “совєтського героя”

У Росії під час зйомок фільму "Василь Тьоркін" постраждали 15 людей. На них впала підлога…

1 годину ago