Чи буде вирішено питання демобілізації в Україні: у Раді насторожили заявою

У нинішніх умовах вимагати внесення законопроєкту про демобілізацію зі встановленням термінів служби в армії – це ще один крок до втрати державності. Таку заяву зробив народний депутат, член комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки Федір Веніславський в інтерв’ю Radio NV.

“Ми маємо в закритих режимах отриману інформацію від Головного управління розвідки, від Служби зовнішньої розвідки, від прикордонної розвідки, від інших представників сектору безпеки і оборони, що Російська Федерація постійно нарощує чисельність своїх збройних сил”, – заявив нардеп.

За його словами, кількість російських військових, які сьогодні воюють на території України, щомісяця збільшується “на десятки тисяч”.

Веніславський нагадав, що, ухвалюючи закон про мобілізацію у квітні, Верховна Рада рекомендувала Кабміну розробити і внести на розгляд законопроєкт про демобілізацію зі встановленими чіткими термінами служби. Однак, його досі немає.

“Я розумію, зараз дуже складна ситуація у міністра оборони, загалом у Міністерстві оборони, головнокомандувача Збройних сил, як виконати те доручення Верховної Ради, яке ми дали в перехідних положеннях, і передбачити якісь строки служби… Особисто я розумію, що вимагати внесення такого законодавчого акту чи законопроєкту за нинішніх умов – це ще один крок до втрати нашої державності”, – заявив депутат.

При цьому він запевнив, що ВР “над цими питаннями працює”. Однак, простого рішення не існує, дав зрозуміти Веніславський.

Коломієць Надія

Recent Posts

Альтернатива мобілізації: у чому полягають “козири” контрактної служби

Військовозобов'язані чоловіки в Україні під час воєнного стану можуть очікувати на повістки й бути мобілізованими,…

2 хв. ago

У Міносвіти зробили тривожну заяву щодо виїзду старшокласників за кордон: у чому причина

У пʼятницю, 11 жовтня, міністр освіти і науки України Оксен Лісовий поскаржився, що в 10-11…

11 хв. ago

До майже 27 тис. грн можуть отримати військові, але є одна умова

Військові в Україні мають право на одноразові грошові допомоги за різних обставин. Одна з таких…

19 хв. ago

Як прати замшеві кросівки: поради, які врятують ваше взуття

Взуття з замші не припиняє втрачати популярності. Ба більше, цієї осені замша утверджується як ключовий тренд сезону.…

28 хв. ago

Депресія, тривога і страх: коли варто звернутися по допомогу та як знайти свого фахівця

Війна вплинула на ментальне здоров'я українців. Хронічна втома, тривожні розклади та депресія – лише невеликий перелік того,…

37 хв. ago

Виїзд за кордон під час воєнного стану: юристи розказали, хто з чоловіків має на це право

У разі супроводу особи, яка потребує постійного догляду, одним із членів сімʼї першого ступеня споріднення, документом,…

45 хв. ago