Яйця – це доступний і корисний продукт, який є в холодильнику кожної української родини. Тому вкрай важливо знати, які яйця варто купувати, а які краще залишити на прилавку, щоб не нашкодити своєму здоров’ю, оскільки недотримання елементарних правил під час вибору та зберігання продукту може мати негативні наслідки. Розповідаємо, які є категорії яєць, які купувати не варто, як швидко перевірити свіжість продукту.
Згідно з державним стандартом, яйця поділяються на категорії та класи. Ця класифікація залежить від ваги продукту й терміну його зберігання. Зазвичай виробник зазначає таку інформацію на пакованні чи у вигляді штампа на самому яйці.
За терміном зберігання яйця діляться на:
За масою яйця класифікуються на:
Найчастіше на прилавках магазинів зустрічаються яйця з маркуванням СО – столове яйце вищої категорії чи С1 і С2 – столові яйця першої та другої категорій.
Через пожежі в екосистемі на Київщині українська столиця посіла перше місце в світі за рівнем…
Хвиля смертоносних вибухів пейджерів та інших електронних пристроїв, які носили бойовики в Лівані, різко посилила…
В Україні триває процес загальної мобілізації, під час якого територіальні центри комплектування активно розсилають повістки…
Під час приготування пасти карбонари чи болоньєзе можна допустити деякі помилки, які зіпсують смак страви.…
Євросоюз закликав усі держави, які ратифікували Римський статут, виконувати свої зобов'язання. Зокрема йдеться про арешт…
Військовослужбовці ТЦК не можуть передати повістку військовозобов'язаному через родичів. Якщо це сталося, то документ не…