Яйця – це доступний і корисний продукт, який є в холодильнику кожної української родини. Тому вкрай важливо знати, які яйця варто купувати, а які краще залишити на прилавку, щоб не нашкодити своєму здоров’ю, оскільки недотримання елементарних правил під час вибору та зберігання продукту може мати негативні наслідки. Розповідаємо, які є категорії яєць, які купувати не варто, як швидко перевірити свіжість продукту.
Згідно з державним стандартом, яйця поділяються на категорії та класи. Ця класифікація залежить від ваги продукту й терміну його зберігання. Зазвичай виробник зазначає таку інформацію на пакованні чи у вигляді штампа на самому яйці.
За терміном зберігання яйця діляться на:
За масою яйця класифікуються на:
Найчастіше на прилавках магазинів зустрічаються яйця з маркуванням СО – столове яйце вищої категорії чи С1 і С2 – столові яйця першої та другої категорій.
Аромат улюблених парфумів може створювати настрій, викликати приємні спогади та підкреслювати індивідуальність. Але у їхньому…
Починаючи з березня 2025 року в Україні пенсії можуть бути зменшені до 50%, незважаючи на…
Побутовим споживачам газу необхідно здійснити обов'язкову процедуру, щоб уникнути можливих непорозумінь з платіжками та іншими…
В Україні триває загальна мобілізація, проте деякі категорії громадян можуть бути звільнені від обов’язкової служби.…
З 24 березня 2025 року на автомобільних дорогах України запрацюють додаткові 40 комплексів автоматичної фіксації…
В Україні різняться дати весняних канікул у школах, зважаючи на воєнний стан і особливості навчального процесу.…