Пеня, суд та арешт рахунків: як врятуватися від наслідків за комунальні борги

Українці, які накопичили великий борг за житлово-комунальні послуги, можуть уникнути нарахування пені, відключення та подальших судових розглядів. Як діяти, розповіли фахівці підприємства “Миколаївводоканал“.

Чимало українців накопичили борги за комунальні послуги й не мають фінансової можливості в один момент розрахуватися з постачальниками послуг. При цьому за прострочені платіжки спочатку починає нараховуватись пеня, а далі боржника можуть відключити від послуг.

Попередження про борг за комуналку. Фото: скрін youtube

На наступному етапі комунальники можуть подати позов до суду на боржника, після чого виконавча служба заблокує банківські рахунки для стягнення боргу. Крім того, можуть конфіскувати рухоме та нерухоме майно.

Всіх цих наслідків боржники можуть уникнути, своєчасно звернувшись до постачальника послуг. Необхідно повідомити про важке фінансове становище та ініціювати укладання договору про реструктуризацію боргу.

Оплата комуналки. Фото: скрін youtube

У такому разі суму можна буде виплачувати не одразу, а кількома частинами. Розділити борг можна як кілька місяців, і більш тривалий термін, який можна обговорити з постачальником послуг.

Після оформлення договору про реструктуризацію не нараховується пеня та не застосовуються інші санкції. Крім того, людина має право звернутися за житловою субсидією, що допоможе уникнути формування нових боргів.

Ткаченко Валентина

Recent Posts

Може не дожити до 70-річчя: у тяжкохворого Брюса Вілліса погіршився стан здоров’я

У знаменитого американського актора, зірки "Міцного горішка" Брюса Вілліса, в якого виявили лобно-скроневу деменцію, погіршився стан здоров'я.…

23 хв. ago

“Річка вибухнула”: страшні повені дістались до Італії

Північна Італія вслід за іншими країнами потерпає від руйнівної стихії. Шторм "Борис", який вже спричинив масштабні…

32 хв. ago

Депутат жорстоко побив військового просто посеред вулиці: усі деталі скандалу

Депутат з Першотравенська побив військового. Сталося це просто посеред білого дня на очах у свідків. Військовослужбовець…

39 хв. ago

Російські війська замінували дамби на Білгородщині

Російські війська замінували дамби у Бєлгородській області, Ймовірно, вони готують провокації, що надалі звинуватити Україну…

44 хв. ago

Україна попросила Румунію збивати усі “Шахеди”, які летять у її напрямку

Україна звернулася до Румунії з проханням збивати всі російські дрони-камікадзе, які летять в напрямку її…

50 хв. ago

Частина українців у Польщі залишаться без виплат: кого це торкнеться

З 1 жовтня 2024 року українські біженці в Польщі втратять право на деякі дитячі виплати. Це пов'язано…

1 годину ago