Українським чоловікам повістки почали розсилати поштою: чи реагувати на виклик

Волинський територіальний центр комплектування та соціальної підтримки інформує, що повістки для оновлення військово-облікових даних надсилаються військовозобов’язаним поштою. Навіть якщо адресат не отримав листа особисто, він вважається повідомленим про виклик.

За словами пресофіцерки Волинського ТЦК та СП Уляни Кравчук, підтвердженням вручення повістки є відмітка про отримання листа або відмова від нього. У разі неявки за викликом, на громадянина накладається адміністративний штраф, пише “Волинська Служба Новин”.

Кравчук уточнила, що отримання повістки підтверджується документом від поштового оператора, який засвідчує день отримання листа. Якщо адресат відмовляється отримати лист або зазначена адреса не відповідає фактичному місцю проживання, це також вважається підтвердженням оповіщення.

Пресофіцерка підкреслила, що повістка вважається належним чином врученою навіть у випадку, якщо адресат не зміг її отримати. У разі неявки до ТЦК у зазначений час, особа нестиме адміністративну відповідальність. ТЦК виносить постанову про накладення штрафу, яку надсилають рекомендованим листом на вказану адресу.

Кравчук додала, що уникнути мобілізації шляхом регулярної сплати штрафів за порушення правил військового обліку або неявку за повісткою неможливо. Адміністративне покарання не звільняє від виконання військового обов’язку.

Вона наголосила, що навіть у разі сплати штрафу, громадяни повинні виконувати свої обов’язки, зазначені у повістках. Це підкреслює важливість своєчасного реагування на отримані повістки та виконання вимог військового обліку.

Ольга Степанова

Recent Posts

Демократи закликають Гарріс збільшити свою присутність у ЗМІ — The Hill

Люди, близькі до кампанії Гарріс, стверджують, що вони застосовують багатогранний підхід до завоювання голосів виборців,…

5 хв. ago

Загальна мобілізація: відстрочку тепер можна оформити дистанційно

Якщо необхідно відтермінувати мобілізацію, необхідно подати певні документи. Нещодавно Верховна Рада вирішила продовжити воєнний стан…

12 хв. ago

Є чітка формула, як загнати Путіна в глухий кут,- експерт

Публіцист Віталій Портніков відповів на питання, як усунення Путіна могло б змінити перебіг війни. На питання про…

28 хв. ago

Київ піднявся на перше місце в світі за забрудненістю повітря: не виходьте на вулицю

Через пожежі в екосистемі на Київщині українська столиця посіла перше місце в світі за рівнем…

44 хв. ago

Ізраїль близький до початку наземної війни в Лівані — WSJ

Хвиля смертоносних вибухів пейджерів та інших електронних пристроїв, які носили бойовики в Лівані, різко посилила…

53 хв. ago

Не мають законної сили: через які повістки не зможуть покарати

В Україні триває процес загальної мобілізації, під час якого територіальні центри комплектування активно розсилають повістки…

1 годину ago