Ціна за світло злетить учетверо: скільки доведеться заплатити за електроенергію під час блекаутів

Через нестабільність енергопостачання багато українців вимушено звертаються до альтернативних джерел електроенергії. Одним із популярних варіантів стали портативні зарядні станції типу “екофлоу”. Але наскільки це рішення вигідне і скільки насправді коштує така електроенергія?

Генеральний директор компанії “Д.Трейдінг” Дмитро Маляр прояснив ситуацію.

За його словами, кінцева вартість електроенергії, що виробляється “екофлоу” або подібними інверторами, може становити 14-15 гривень за кіловат-годину. Це значно більше, ніж тарифи на звичайну електроенергію з мережі, які наразі становлять 4,32 грн/кВт-год. Вартість електроенергії від генераторів ще вища і може сягати близько 20 гривень за кіловат-годину.

Генератор. Фото: скрін youtube

Крім того, власники генераторів повинні враховувати не лише вартість самого пристрою, але й регулярні витрати на пальне, що робить це рішення дуже витратним. Маляр зазначив, що при подальших відключеннях світла ці альтернативні джерела енергії залишаються практично єдиним варіантом для забезпечення електропостачання, особливо взимку. Проте, це рішення більше підходить для будинків, ніж для квартир, оскільки інвертори та акумулятори не виробляють електроенергію, а лише зберігають ту, що накопичена раніше з мережі.

Додатковою проблемою є висока вартість ремонту обладнання таких зарядних станцій. Це ще один фактор, який може вплинути на загальні витрати користувачів.

Таким чином, українцям, які обирають автономні джерела електроенергії на випадок відключень, слід бути готовими до значних фінансових витрат. Хоча ціна на електроенергію з мережі поки що залишається незмінною, альтернативні рішення можуть виявитися суттєво дорожчими.

Ольга Степанова

Recent Posts

ТОП-4  фрази СРСР, які зруйнували впевненість у цілому поколінні

Декілька висловів з радянських часів досі впливають на наше життя. І часто ми цього навіть…

7 хв. ago

Створюють новий реєстр чоловіків: що зміниться у військовому обліку

В Україні готується до створення єдиного державного реєстру військовослужбовців. Член Комітету Верховної Ради з питань…

22 хв. ago

Українським водіям у Німеччині загрожують штрафи за “неправильні” номер

Українським водіям у Німеччині загрожують нові штрафи. Як передає "Хвиля", про це йдеться на офіційній сторінці для українських біженців…

37 хв. ago

Чому повітря в Києві не очищується швидко: назвали причину

У Вишгородському районі відбулася масштабна лісова пожежа, зазначили у Департаменту захисту довкілля і адаптації до…

47 хв. ago

The Guardian: У Путіна знали про операцію ЗСУ в Курській області, але не змогли підготуватися

Російське військове командування передбачало операцію ЗСУ в Курській області і протягом кількох місяців розробляло плани…

57 хв. ago

Землю накрила магнітна буря червоного рівня: що треба знати

20 вересня сонячна активність підвищилась до К-індексу 7. Це червоний рівень, який відповідає сильним геомагнітним…

1 годину ago