Тітушки на службі в ТЦК: експерт Василь Вовк стверджує, що ці факти стають масовими

Нещодавній скандал в Одесі, де представникі районного ТЦК влаштували бійку із медиками швидкої допомоги, визвав неабияке обурення в суспільстві. Ще більше шокує те, що в конфлікті брали участь цивільні особи, ймовірно, так звані “тітушки”, які підтримують дії військових або правоохоронців. На жаль, подібні випадки трапляються не вперше, що свідчить про серйозну проблему залучення цивільних до подібних сутичок.

Про це розповів експерт з питань держбезпеки, генерал-майор юстиції Василь Вовк в коментарі виданню Інформатор. Він наголошує, що такі процеси з залученням “тітушок” діють у кожному українському місті – десь в більшій мірі, десь – в меншій. Але ці процеси вже йдуть масово. І їх потрібно зупиняти.

Проблема в тому, що працівникам ТЦК потрібно виконати план по мобілізації, і військовим в цьому допомагають мобілізовувати людей так звані “тітушки”.

“В чому проблема військоматів чи ТЦК? – В тому, що їм план дають. І якщо б не було плану, не було б цих всіх питань, сутичок, конфліктів і бійок. Це перше. По-друге, це те, що працівникам доводять план і кажуть, якщо ви план не виконаєте – завтра йдете на фронт. Вони будуть не тільки “тітушок” підключати, вони будуть підключати зеків, кого завгодно. Будуть “купувати” мобілізацію…”, – пояснює генерал-майор СБУ Вовк.

Експерт додав, що тривожні тенденції в суспільстві, які зараз спостерігаються, є дуже небезпечними. Ігнорування цих проблем може призвести до серйозних наслідків. Серед так званих “тітушок” згодом будуть і засуджені, і все може дійти до того, що будуть стріляти у військових або палити ТЦК і таке інше.

В Одесі стався конфлікт між співробітниками ТЦК Київського району та бригадою швидкої допомоги

Бійка працівників ТЦК та медиків в Одесі

Нагадаємо, 11 червня в Одесі стався конфлікт між співробітниками ТЦК Київського району та бригадою швидкої допомоги. Медики приїхали за викликом у ТЦК, але їх не відпускали. У результаті між сторонами зав’язалася бійка. На одному з відео бійки видно, як до одного медика ззаду підбігає чоловік у цивільному та б’є його по голові. А коли той падає на землю, інший молодик починає бити лікаря ногами та руками, поки його не відтаскують інші.

Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубінець відреагував на масову бійку працівників ТЦК та медиків в Одесі. Він назвав дії, присутні на відео, неприпустимими. Крім того, омбудсмен запевнив, що візьме ситуацію під свій особистий контроль.

Правоохоронці відкрили кримінальне провадження. Однак, кому саме його інкримінують – медикам, військовим чи якимось третім особам – не уточнюють.

Ольга Степанова

Recent Posts

Дихати небезпечно: що горить навколо Києва і коли покращиться якість повітря, — екологи

Вранці 20 вересня в Києві погіршився стан повітря. На кілька годин столиця очолила рейтинг найбруднішого повітря в…

3 хв. ago

Запам’ятайте це: найкращий час сніданку, обіду і вечері для схуднення

Коли йдеться про зниження ваги, найчастіше люди говорять про те, що їсти або не їсти,…

12 хв. ago

Екскомандир військової частини і “бізнесвумен” разом розікрали 140 млн гривень: деталі афери

Правоохоронці викрили ще одну шахрайську схему в армії. Підозри отримали колишній командир військової частини східного…

20 хв. ago

Родичі загиблих військових в Україні можуть отримати фіндопомогу: скільки заплатять

Відповідно до чинного законодавства, сім'я військовослужбовця, який загинув під час повномасштабної війни в Україні, має…

32 хв. ago

“Можна сокиру вішати”: окрім Києва, забруднення повітря фіксують ще у кількох областях

Погіршення якості повітря спостерігається не тільки у Києві та області, а й на території Чернігівського та Сумського…

41 хв. ago

Хакери зламали криптобіржу BingX: з гаманців користувачів вивели крипту на $43 млн

Сінгапурська криптовалютна біржа BingX стала жертвою масштабної хакерської атаки. Злодії викрали криптовалюту на суму 43 мільйони доларів.…

49 хв. ago