Хотів отримати $4000 хабаря: в Одесі поліція затримала працівника ТЦК

В Одесі затримали військовослужбовця ТЦК, який хотів отримати хабар у розмірі 4000 доларів за те, щоб не виписувати повістку військовозобов’язаному. Про це повідомили в Національній поліції Одеської області.

Зазначається, що неправомірну вигоду фігурант отримував у два етапи. Затримали його під час отримання другого траншу. У “вартість” входило надання порожнього бланка повістки з мокрою печаткою для самостійного заповнення та проставлення необхідної дати нібито явки до ТЦК. Так, фейкова повістка мала унеможливити вручення реальної, а відтак відтермінувати призов на службу.

У поліції заявили, що 11 червня правоохоронці затримали фігуранта після отримання ним тисячі доларів неправомірної вигоди. Тижнем раніше він отримав аналогічну суму.

Поліція затримала військовослужбовця ТЦК Фото: Національна поліція

Повідомляється, що працівника РТЦК затримано в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Йому повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.

Правоохоронці повідомили, що наразі вирішується питання обрання запобіжного заходу. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.

Поліція затримала військовослужбовця ТЦК Фото: Національна поліція
Ольга Степанова

Recent Posts

Секс спартанських жінок викликав заздрість істориків: такого не було у всій Греції

У стародавній Спарті було прийнято, щоб жінки виходили заміж і народжували дітей більш, ніж від…

3 години ago

П’яна гола дантистка “тероризує” Німеччину

Жінка дантист "тероризує" мешканців Вестфалії своїми п'яними витівками, зокрема дантистка приходила на роботу з мачете.…

3 години ago

На честь Тейлор Свіфт переназвуть місто в Німеччині (фото)

На честь американської співачки Тейлор Свіфт перейменують місто в Німеччині. Про це пише People. Місто Гельзенкірхен отримає…

3 години ago

Алкоголь, змішаний з енергетиком, покращує мозок: але, що далі

Нещодавні експерименти на щурах показали, що змішування енергетичних напоїв з алкоголем може спричинити довгострокові проблеми з розумовими функціями. Італійські…

3 години ago

Пройти треба всім водіям без винятку: в Україні повертають техогляд

В Україні не відмовилися від планів щодо впровадження обов’язкового техогляду всіх легкових автомобілів. Про це…

3 години ago

Все дуже серйозно: до Ради внесли закон про захист чоловіків від ТЦК, що пропонують

В Україні набрав чинності закон про мобілізацію ще 18 травня, проте тепер з'явився новий проєкт закону, який…

3 години ago