Доброволець “Айдара” Греков про побиття медиків в Одесі: всю систему ТЦК треба змінювати

Військовослужбовець батальйону “Айдар” Микола Греков вважає, що силові методи представників ТЦК є неприйнятними. Він запропонував змінити всю цю систему. Військовий переконує, що реформу ТЦК і всієї системи обліку і мобілізації можна реалізувати за місяць.

Про це мер окупованого міста Олександрівськ на Луганщині, офіцер запасу ЗСУ, доброволець батальйону “Айдар”, громадський активіст Микола Греков розповів в коментарі Інформатору.

Греков вважає, що ніякі силові дії не мають місця бути, бо вони просто неприйнятні. Військовослужбовець запевняє, що взаємодія представників ТЦК з цивільними людьми з вулиці, є злочином.

“Те, як сьогодні ведуть себе представники ТЦК (на жаль, до мене вони жодного разу на вулиці не підійшли за весь цей час), коли йдеться про силові методи, це неприйнятно. А те, що у ТЦК є якісь “тітушки”, то цього взагалі бути не може. Сьогодні у кожному ТЦК є рота охорони, яка має зброю, яка має форму, і де хлопці є військовослужбовцями. При чому це рота охорони з тих військових, які вже всі були в зоні бойових дій і на ротації. На жаль, є певні дії, які зараз дискредитують представників військоматів і кажуть, що на військових машинах вже через це почали клеїти наліпки і писати “неТЦК”. При цьому, саме Одеса – це специфічне місто, і колись одеський військомат був пілотним проєктом і був рекрутинговий центр, який всі ставили за приклад. А потім виявилося, що там найголовніший хабарник і корупційник – комісар (йдеться про Євгена Борисова – ред.)… Мені якось гірко і боляче, що зараз таке відношення до тих військових, які проходять службу при військоматах. Але хочу також наголосити, що всю систему треба змінювати. Треба її виводити в окреме підпорядкування, а не тримати в Сухопутних військах. І ця система повинна працювати інакше. Реформу ТЦК і всієї системи обліку і мобілізації можна зробити за місяць, просто ніхто цього не хоче робити”,- наголосив Греков.

Скандал з ТЦК в Одесі

11 червня в Одесі стався конфлікт між співробітниками ТЦК Київського району та бригадою швидкої допомоги. Медики приїхали за викликом у ТЦК, але їх не відпускали. У результаті між сторонами зав’язалася бійка. На одному з відео бійки, які поширилися в соцмережах, видно, як до одного медика ззаду підбігає чоловік у цивільному та б’є його по голові. А коли той падає на землю, інший молодик починає бити лікаря ногами та руками, поки його не відтаскують інші. 

Співробітники медичних бригад “швидкої допомоги” Одеси розповіли свою версію бійки під територіальним центром комплектування (ТЦК). За словами медиків, військові не віддавали їм травмованого чоловіка та намагалися затримати.

Правоохоронці відкрили кримінальне провадження за ознаками ч. 4 ст. 296 Кримінального кодексу України (хуліганство). Однак, кому саме його інкримінують – медикам, військовим чи якимось третім особам – не уточнюють. Поліцейські кажуть, що встановили й опитали свідків та очевидців. Деяких з учасників інциденту запросили до відділку поліції, де з ними працюють правоохоронці.

Нагадаємо, Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки розглядає ідею відібрати у територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки (ТЦК та СП) функції. Причина в тому, що останнім часом ТЦК стали концентраторами скандальних ситуацій.

Ольга Степанова

Recent Posts

Через некомпетентність комбрига Шевчука ризикуємо втратити Красногорівку – Бутусов

Командир 59-ї мотопіхотної бригади Богдан Шевчук, призначений рішенням головнокомандувача ЗСУ Олександра Сирського, не справляється зі…

33 секунди ago

Відмова від бідності: батько і син стали мільйонерами й змінили свій раціон (фото)

У США батько і син зі штату Теннессі виграли в лотерею один мільйон доларів. Про…

3 хв. ago

За таке ще не звільняли: тепер українців позбавлятимуть роботи пачками

Нещодавно Верховна Рада подолала вето президента України та ухвалила з урахуванням його пропозицій проєкт закону №7731 щодо…

6 хв. ago

Вибухи на Сонці та слабке магнітне поле смертельно небезпечні для Землі: що відомо

Як показує дослідження, опубліковане в журналі Proceedings of the National Academy of Sciences, деякі сонячні…

16 хв. ago

У Лукашенка іранські “шахеди” представили як “вітчизняну розробку” (фото)

На військовому параді в Мінську, присвяченому річниці незалежності Білорусі, помітили розрахунки з ударними дронами "Герань-2" — аналогом…

18 хв. ago

В Алжирі помер посол Росії: що відомо

В Алжирі помер Надзвичайний та Повноважний Посол РФ Шуваєв Валер’ян Володимирович. Йому було 69 років.…

23 хв. ago