В Одесі викрито лікарів, які організували «сімейний бізнес» на ухилянтах

Слідчі разом з поліцейськими викрили двох лікарів Одеської психіатричної лікарні, які створили прибутковий «бізнес» на ухилянтах. Наразі слідство завершено, обвинувальний акт скеровано до суду. Про це повідомили у Головному управлінні Нацполіції в Одеській області.

Обвинуваченими у справі проходять 44-річний завідувач одного з відділень Одеської психіатричної лікарні та його 66-річний батько, який працював в тому ж відділенні лікарем-ординатором. Батька та сина звинувачують у тому, що вони за хабарі «діагностували» у військовозобов’язаних чоловіків різні психічні захворювання.

«У ході досудового розслідування поліцейські встановили, що син та батько налагодили «бізнес» на чоловіках, які за віком підлягають мобілізації, але не бажають служити в армії. Родичі за грошову винагороду видавали «клієнтам» лікарські висновки щодо психічних захворювань для уникнення призову на військову службу, а також довідки про стаціонарне лікування в психіатричній лікарні для пред’явлення працівникам ТЦК», – розповіли у поліції.

Правоохоронці затримали зловмисників «на гарячому» під час отримання від чергового «пацієнта» $1000 за довідку про стаціонарне лікування та рецепт на ліки проти психічних розладів. Також учасники оборудки домовились, що після «лікування у стаціонарі» клієнт отримає висновок про психічне захворювання, на яке він нібито страждає, який коштуватиме йому ще $3000.

Поліцейські затримали обох лікарів у процесуальному порядку. Під час обшуків у їхніх робочих кабінетах та за місцем проживання слідчі вилучили гроші та інші докази неправомірної діяльності.

Фігурантам суд обрав запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою з правом внесення застави в розмірі 241 тис. 920 грн, яким вони скористалися. Водночас за клопотанням прокуратури, суд відсторонив обвинувачених від роботи у лікарні.

За скоєні злочини (з ч. 3 ст. 368 ККУ) медикам загрожує до 10 років ув’язнення  з конфіскацією майна та позбавлення права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Коломієць Надія

Recent Posts

“Яке, на@уй, вперед? Хто в це вірить”. Офіцер ЗСУ відповів на заяви про вихід на кордони 1991

Командир батальйону К-2 Кирило Верес закликає припинити розмови щодо перспектив вийти на кордони військовим шляхом.…

7 хв. ago

Польща призупинить право на надання притулку

Прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск заявив про наміри тимчасово призупинити дію права на надання притулку як…

15 хв. ago

Німеччина не пустить всіх підряд: українців чекають жорсткі перевірки на кордоні

Українці, які планують подорож до Німеччини, стикаються з посиленими прикордонними перевірками, які були впроваджені з…

25 хв. ago

Дідусь через 70 років спустошив скарбничку: на що його родині вистачило грошей (фото)

Пенсіонер на ім'я Аман зі США, який 70 років збирав монети в гігантську скарбничку, нарешті…

35 хв. ago

Після рейдів ТЦК українці масово продають раніше придбані квитки на концерти

Масштабні перевірки, які провели представники ТЦК у різних містах України не на жарт налякали українців.…

43 хв. ago

Масштабні аварійні відключення: в яких областях мешканці залишилися без світла

За даними міністерства станом на 12 жовтня внаслідок ворожих обстрілів понад сім тисяч абонентів у…

50 хв. ago