Реформа ТЦК не скасує примусову мобілізацію: українців і далі пакуватимуть в бусики

Навіть після проведення реформ територіальні центри комплектування збережуть за собою функцію примусової мобілізації. Про це повідомив Олексій Бежевець, уповноважений з питань рекрутингу Міністерства оборони України, в інтерв’ю NV.

Бежевець пояснив, що у випадку добровільного набору громадян до окремих військових підрозділів можливе уникнення ТЦК, але під час примусової мобілізації військовозобов’язаних їхня роль залишається ключовою. Навіть у разі реформування, функції примусової мобілізації потребуватимуть виконання, і роль ТЦК в цьому процесі залишатиметься важливою.

Спілкування з ТЦК, скріншот: YouTube

За словами представника Міноборони, мобілізація не може будуватися виключно на добровільних засадах, оскільки включає елементи адміністративного примусу та кримінальної відповідальності для тих, хто ухиляється від військової служби. Це стосується громадян, які не мають відстрочок або бронювань і зобов’язані виконувати свій громадянський обов’язок, але не роблять цього.

Бежевець також додав, що, крім мобілізаційної функції, ТЦК відіграють важливу роль у наданні соціальної підтримки військовим та виконанні інших державних завдань. Тож навіть за умов реформування система примусової мобілізації залишатиметься невід’ємною частиною оборонної стратегії України.

Процес реформування ТЦК передбачає певні зміни в їхній структурі та функціонуванні. Однак, як зазначає Бежевець, незалежно від переформатування, структура, яка відповідатиме за примусову мобілізацію, залишиться необхідною.

Коломієць Надія

Recent Posts

Мобілізація набирає обертів: розшук ухилянтів буде посилено

На Хмельниччині посилюють заходи щодо проведення оповіщення військовозобов'язаних громадян, а також розшуку осіб, які ухиляються…

6 хв. ago

Працівниця круїзного судна поділилася правдою про романи на борту “корабля мрії” (відео)

Працівниця круїзного судна на ім'я Люсі відкрила завісу над романами членів екіпажу і розповіла, що…

15 хв. ago

Британський король Чарльз не блокуватиме шлях Австралії до республіки

У світі, де монархії все більше здають свої позиції, британський король Чарльз III вирішив зайняти…

21 хв. ago

“Чіпурей, чіпурей”: у Києві водійка прокляла невідомою мовою екіпаж патрульної поліції

Водійка Toyota влаштувала справжнє шоу на дорогах Києва. Порушивши правила дорожнього руху, вона не тільки…

32 хв. ago

Заморозки уже найближчої ночі: якою буде погода у неділю, 13 жовтня

Найближчої ночі в західних областях України очікуються заморозки 0-3 градуси. Про це повідомила синоптикиня Наталія…

40 хв. ago

У Грозному прогримів потужний вибух, є загиблі (відео)

Сильний вибух прогримів у Грозному, столиці Чеченської Республіки, вдень, 12 жовтня. Як пише телеграм-канал Baza, інцидент стався…

43 хв. ago