Пекельна п’ятниця від ТЦК: Військкоми масово пакували українців у буси після концертів і вечірок

Якщо ви думали, що українські нічні клуби – це місце для відпочинку, вас сильно розчарують. П’ятниця 11 жовтня ввійде в історію як день, коли військкомати країни вирішили, що настав час “бусифікувати” українців. Так, саме так, “бусифікувати” – новий сленг для опису того, як людей масово запаковують у сумнозвісні буси під час мобілізаційних рейдів, пише Стіна.

Це було б смішно, якби не було так страшно. Житомир, Дніпро, Київ, Вінниця — ось лише кілька міст, де ТЦК і поліція здійснили свою невблаганну облаву. Відвідувачі ресторанів, клубів та інших закладів стали заручниками ситуації, яку інакше як “пекельна п’ятниця” не назвеш. Щойно закінчився концерт, як військові і поліція почали проводити рейди на публічні місця, заганяючи людей у буси. Телеграм-канали заливають відео з цих сцен апокаліптичного мобілізаційного хаосу, що стає схожим на сцену з антиутопічного фільму.

Здається, немає місця, де ви були б у безпеці. Від клубів на набережній Дніпра до елітних ресторанів у центрі Києва — усюди ТЦК нишпорять, як хижаки в пошуках здобичі. Вечірки під зорями? Ні, швидше гонитва в тіні бусів.

Заклади, що потрапили під приціл:

  • Веранда на Дніпрі (Набережне шосе)
  • Avalon (Леонтовича)
  • Царське село (Лаврська)
  • Маяк (Дніпровська набережна)
  • та ще кілька десятків інших.

Завтра буде новий список “жертв”. Якщо ви думали, що це закінчиться, ви наївно недооцінюєте бюрократичну машину, яка почала набирати швидкість, наче снігова куля, котиться вниз по горі.

Вінниця вже прийняла естафету. Хмельницький? Легко. Там рейди пройшли по закладах, як гарячий ніж через масло. Ужгород? Там працівники ТЦК шокером “відшмагали” чоловіка, який спробував чинити опір, а його друзі безсило дивилися, як його запихають у бус. Це вже не окремі випадки — це система.

А що ж у соцмережах? Тим часом, на OLX справжній “аншлаг” — користувачі масово продають свої квитки на концерти “Океану Ельзи”, бо хто захоче бути наступним у черзі на цей мобілізаційний екшен? Дехто навіть знижує ціни на квитки, щоб точно їх позбутися.

Це вже більше, ніж просто вечірка з несподіванками. Це реальність, у якій люди, виходячи на концерт або вечерю, ризикують опинитися не вдома під ковдрою, а в автобусі, що везе до найближчого ТЦК. І якщо хтось вважав, що це просто непорозуміння, то він явно недооцінює масштаб цього нового явища.

Готуйтеся: з такими рейдами майбутні вечори у ресторанах чи на концертах можуть стати справжнім квестом на виживання.

Коломієць Надія

Recent Posts

“Якби прийшли к*цапи, теж би кричали ганьба”: військові відреагували на рейд ТЦК після концерту ОЕ

11 жовтня, після виступу гурту "Океан Ельзи" біля Палацу спорту в Києві, правоохоронці та представники…

5 хв. ago

Інженери почали створювати перших роботів, які можуть працювати без електрики

Інженери розробили метод, завдяки якому роботи можуть виконувати складні функції без використання електрики. Зокрема дослідники Королівського коледжу…

13 хв. ago

Суди масово скасовують штрафи від ТЦК: стали відомі основні причини

Українські суди розглянули 314 справ щодо скасування нових штрафів від ТЦК та СП. У більшості випадків…

16 хв. ago

Школярі будуть вдома довше: скільки триватимуть зимові канікули

Навчальний рік 2024-2025 не буде простим через можливі обмеження електропостачання і повномасштабну війну. Однак учні,…

19 хв. ago

На Сумщині викритого нацгвардійця, який «зливав» координати українських військ

Контррозвідка викрила військовослужбовця військової частини Національної гвардії України, що дислокується в Сумській області, який поширював…

21 хв. ago

США можуть оголосити війну Ірану: Байден назвав умову

Будь-які замахи на Дональда Трампа чи колишніх американських посадовців з боку Ірану розглядатимуться як акт…

24 хв. ago