Нові подробиці скандалу з головою Хмельницької МСЕК: син Тетяни Крупи залишив посаду

Син голови Хмельницької медико-соціальної експертної комісії (МСЕК) Тетяни Крупи, яка опинилася в центрі корупційного скандалу, подав у відставку. Олександр Крупа займав посаду начальника управління Пенсійного фонду України (ПФУ) в Хмельницькій області. Про це повідомляє Suspilne.media.

10 жовтня Олександр Крупа звільнився за власним бажанням. Тимчасово виконуючою обов’язки начальника управління призначено першу заступницю Марію Квятківську.

Передісторія скандалу з Тетяною Крупою

3 та 4 жовтня правоохоронні органи провели обшуки в робочому кабінеті та помешканні Тетяни Крупи. У ході слідчих дій було виявлено 100 тисяч доларів США, стопки підроблених медичних документів, а також списки чоловіків призовного віку з фіктивними діагнозами, які, ймовірно, використовувалися для ухилення від мобілізації.

Крім того, Державне бюро розслідувань (ДБР) вилучило майже 5,24 мільйона доларів США, 300 тисяч євро та понад 5 мільйонів гривень. Також було знайдено брендові прикраси та коштовності. Гроші були заховані у різних місцях квартири — в шафах, ящиках та навіть у нішах. Вилучені документи свідчать про можливу незаконну діяльність та відмивання коштів через різні бізнес-проєкти.

Під час обшуків Тетяна Крупа намагалася позбутися частини готівки, викинувши дві сумки з півмільйоном доларів через вікно.

Подальші дії правоохоронців

5 жовтня ДБР затримало Тетяну Крупу та оголосило їй про підозру. 7 жовтня Печерський районний суд міста Києва обрав запобіжний захід для неї у вигляді тримання під вартою на 60 діб з можливістю внесення застави у розмірі 500 мільйонів гривень.

Реакція суспільства та влади

Скандал викликав широкий резонанс у суспільстві, піднімаючи питання про масштаби корупції у сфері медико-соціальної експертизи та можливість ухилення від військової служби за допомогою підроблених документів. Звільнення Олександра Крупи з посади начальника обласного управління ПФУ додає нових штрихів до цієї резонансної справи.

Експерти наголошують на необхідності проведення ретельного розслідування та притягнення до відповідальності всіх причетних осіб. Влада, зі свого боку, обіцяє посилити контроль та запровадити заходи для запобігання подібним зловживанням у майбутньому.

Контекст подій

Ця ситуація висвітлює глибші проблеми в системі медико-соціальної експертизи в Україні. Питання корупції та незаконного збагачення на тлі військових дій в країні викликають особливе занепокоєння. Громадськість очікує на прозоре розслідування та справедливе правосуддя, яке стане прикладом нетерпимості до корупційних схем на всіх рівнях державної влади.

Коломієць Надія

Recent Posts

Як і де Росія може використовувати солдатів Кім Чен Ина — прогноз експерта

У складі російської окупаційної армії можуть з’явитися підрозділи з Північної Кореї, які будуть виконувати не…

7 хв. ago

Нобелівська лауреатка з літератури відмовилась від святкувань через Україну

Південнокорейська письменниця Хан Канг відмовилася від пресконференції та святкування на тлі того, що її оголосили лавреаткою Нобелівської…

15 хв. ago

В Одесі викрито лікарів, які організували «сімейний бізнес» на ухилянтах

Слідчі разом з поліцейськими викрили двох лікарів Одеської психіатричної лікарні, які створили прибутковий «бізнес» на…

23 хв. ago

Жодних обіймів: Кейт Міддлтон грубо порушила королівський протокол

Принцеса Уельська склала компанію принцу Вільяму під час офіційного візиту в Саутпорт. Для неї це стало…

33 хв. ago

У Польщі оголосило про відкриття бази НАТО, яка буде збивати ракети РФ

Американська база ПРО в польському Редзікові призначена для знищення не лише іранських, а й російських…

45 хв. ago

НБУ вимагає жорсткого контролю за грошовими переказами людей і бізнесу

Національний банк України посилює контроль за фінансовими транзакціями в країні, продовжуючи прагнення до ще більш…

48 хв. ago