Забрали найбільше ґрантів: назвали університети-лідери

У межах цьогорічної вступної кампанії абітурієнти, які вступають на контрактну форму у виші, можуть отримати ґрант на навчання.

Така система в Україні діє вперше, Радіо Трек.

Результати НМТ, що дають право на відшкодування вартості навчання через ґранти:

для вступників із результатом НМТ від 150 балів з будь-яких 2-х предметів є можливість отримати ґрант у розмірі 15 тис. грн.
ґрант 2-го рівня передбачає, що вступники з результатом НМТ від 170 балів з будь-яких 2-х предметів претендуватимуть на ґрант у розмірі 25 тис. грн.
Станом на 2 вересня 179 вишів приєдналися до експериментального проєкту МОН. Заступник міністра освіти і науки України Михайло Винницький розповів натомість, які ЗВО отримали найбільше ґрантів, – пише Освіта 24.

Посадовець зазначив: якщо порахувати кількість ґрантів, отриманих університетами, то найбільше їх узяли два львівські виші.

ЛНУ імені Івана Франка (1262 вступники з грантами) та НУ «Львівська політехніка» (1154 вступники з грантами), – уточнив він.

Далі у списку лідерів, за його словами, – КНУ імені Тараса Шевченка (990), КПІ імені Ігоря Сікорського (588) і Києво-Могилянська академія (531).

Винницький додав, що відсоток таких вступників, як частина всіх контрактників – це показник того, куди вступають талановиті абітурієнти.

Він також зауважив, що з даних про вступ із ґрантами видно, що абітурієнти вважають якісною освіту у двох приватних закладах освіти – Українському католицькому університеті та Київській школі економіки.

Лисенко Катерина

Recent Posts

Не мають законної сили: через які повістки не зможуть покарати

В Україні триває процес загальної мобілізації, під час якого територіальні центри комплектування активно розсилають повістки…

2 хв. ago

На замітку господиням: 3 помилки, які зіпсують пасту карбонара

Під час приготування пасти карбонари чи болоньєзе можна допустити деякі помилки, які зіпсують смак страви.…

12 хв. ago

ЄС закликав виконати ордери на арешт Путіна

Євросоюз закликав усі держави, які ратифікували Римський статут, виконувати свої зобов'язання. Зокрема йдеться про арешт…

25 хв. ago

Чи може ТЦК передати повістку через родичів: юрист дав пояснення

Військовослужбовці ТЦК не можуть передати повістку військовозобов'язаному через родичів. Якщо це сталося, то документ не…

40 хв. ago

Експерти пояснили небажання Путіна оголошувати нову хвилю мобілізації

Росія наразі не планує оголошення нової хвилі мобілізації в короткостроковій або середньостроковій перспективі, оскільки президент…

40 хв. ago

Стало відомо, хто може отримати пенсію загиблого військового

Попри війну, українці продовжують отримувати пенсії та соціальні виплати. В Україні існує декілька видів пенсії,…

52 хв. ago