Українцям готують революцію у сфері ЖКП: що зміниться

Кабінет міністрів України запускає експериментальний проєкт єдиної платформи для оплати комунальних послуг через смартфон. За словами прем’єр-міністра Дениса Шмигаля, ця система повинна спростити процеси взаємодії між мешканцями та надавачами послуг, автоматизувати облік і контроль якості, а також допомогти вирішити проблеми з боргами.

Користувачі матимуть змогу створити електронний кабінет, де зможуть переглядати інформацію про управителів, виконавців послуг, тарифи, укладати та розривати договори онлайн. Система інтегрується з іншими державними платформами для обміну та оновлення даних.

Оплата ЖКП, скріншот: YouTube

Експерти оцінюють ініціативу обережно: платформа може покращити роботу ЖКГ, але є ризик, що вона збиратиме лише дані про споживачів, не вирішуючи проблем якості послуг.

Голова Спілки споживачів комунальних послуг Олег Попенко зазначив, що така платформа не вирішить основні проблеми ЖКГ, як-то непрозоре ціноутворення, низька якість послуг, штучні борги та відсутність реакції на скарги.

Олег Попенко

Експерти також попереджають, що система може використовуватися для збору персональних даних, що може викликати додаткове занепокоєння серед громадян.

Романчук Микола

Recent Posts

Голодний чоловік помер через заморожений бургер: що сталося

Голодний чоловік помер після того, як випадково вдарив себе ножем, намагаючись розрізати два заморожених бургери.…

4 години ago

Відома супермодель закликає всіх носити “брудні штани” заради порятунку планети (фото)

Британська супермодель і акторка Лілі Коул хоче, щоб люди перестали кидати штани, сорочки та сукні…

4 години ago

У туристичному містечку на Закарпатті воєнкоми в балаклавах відкрили вогонь по цивільних

Черговий конфлікт між цивільними та працівниками ТЦК стався на Закарпатті. Відео конфлікту опублікували місцеві телеграм-канали,…

4 години ago

В Україні подорожчає хліб: експерт пояснив причини

В Україні ціни на хліб найближчими місяцями можуть підскочити. Така тенденція пояснюється подорожчанням сировини та електроенергії. "Насамперед,…

5 години ago

Соціальні виплати хочуть припинити: у чому причина

Кабінет Міністрів оголосив, що соціальні стандарти, в тому числі прожитковий мінімум, у 2025 році залишаться…

5 години ago

Жінка чотири години боролася з величезним пітоном, який намагався її вбити – фото

У Таїланді врятували жінку після чотиригодинного нападу пітона. Про це повідомляє Metro. 64-річна Арром Арунрой після вечері…

5 години ago