Світло даватимуть по 6 годин на день: українців попередили про нові суворі відключення

За найгіршого сценарію взимку світло в оселях українців може бути лише по 6 годин на добу. Втім якщо температура повітря триматиметься значно вище нуля, відключень електроенергії не буде.

Про це заявив екс-очільник “Укренерго” Володимир Кудрицький. Він допустив, що графік відключень може бути 4 через 6 годин, але це залежатиме від того, наскільки холодною буде зима.

“Ми прогнозували, що в вересні-жовтні ситуація з балансом може бути спокійною, якщо не буде нових масштабних обстрілів”, – сказав Кудрицький. Він зазначив, що електроспоживання можуть почати обмежувати в грудні, бо в листопаді ще зазвичай не настільки прохолодна погода.

Він наголосив, що є тільки один сценарій, за якого світло не відключатимуть протягом всієї зими. “Це такий сценарій, коли всю зиму буде плюс 5 або плюс 15 градусів і немає нових обстрілів. Тобто в принципі він існує, але ми розуміємо, що він суто теоретичний”, – вказав екс-голова “Укренерго”.

Також він підкреслив: за холодної погоди відключення будуть навіть за умови реалізації всіх планів з відновлення генерації. Проте точно сказати, як інтенсивно відключатимуть світло, Кудрицький не зміг.

“У нас може бути ситуація з відключеннями приблизно така, як під час спеки влітку. От ви можете орієнтуватись … Якщо пригадати липень, то світло було приблизно по 4-6 годин на добу максимум … Можливо, трошки більше. Може бути графік 4 через 4, може бути графік 4 через 6. Це залежить, знову ж таки, на скільки довгим буде цей період сильних холодів”, – прогнозує колишній голова “Укренерго”.

Романчук Микола

Recent Posts

Власники iPhone скаржаться, що нова iOS “вбиває” акумулятори їхніх телефонів

Компанія Apple перед презентацією iPhone 16 випустила нову операційну систему — iOS 18. Однак оновлення порадувало не…

10 хв. ago

У Великій Британії придумали Україні рецепт перемоги з “максимально можливого болю Росії”

Одним із викликів, з якими Україна зіткнулася, є менша кількість ресурсів, як живої сили, так…

22 хв. ago

Перший в історії запис моменту смерті людини показав, якими можуть бути наші останні думки

Перший в історії запис того самого моменту, коли людина помирає, показав, якими можуть бути наші…

32 хв. ago

Земля нагрівається зсередини. Озера по всьому світу закиплять: хто постраждає першим

Кліматична криза, що нависла над Землею, призвела до того, що світ зіткнувся з неймовірними температурами…

41 хв. ago

“Нашого чемпіона відпустили”: Зеленський зробив заяву щодо затримання Усика

Президент України Володимир Зеленський прокоментував затримання боксера Олександра Усика в аеропорту у Кракові (Польща).  "Поговорив телефоном з…

45 хв. ago

Мобілізацію до 25 років зупинять: у Раді пояснили, як саме

Верховна Рада незабаром розгляне законопроєкт, що заборонить мобілізацію колишніх обмежено придатних до 25 років. Про це сказав голова…

55 хв. ago