Отримати відстрочку стало простіше: жодних виправдань перед ТЦК

З 1 вересня в Україні вступили в дію нові зміни щодо отримання відстрочки від мобілізації для військовозобов’язаних, які доглядають за родичами з інвалідністю. Це суттєво полегшить життя багатьом українським сім’ям, оскільки тепер військовозобов’язаним не потрібно буде доводити факт догляду або відвідувати територіальні центри комплектування та соціальної підтримки.

Раніше для отримання відстрочки військовозобов’язані мали підтвердити, що вони є єдиними людьми, хто може доглядати за родичем, і показати, що немає інших працездатних членів сім’ї. Це супроводжувалося купою паперової роботи, довідок та відвідувань військкоматів. Для багатьох це було не тільки стресовим, але й принижуючим процесом, оскільки потрібно було доводити очевидне.

Спілкування з ТЦК, скріншот: YouTube

Тепер, відповідно до постанови Кабінету Міністрів України №930, процедура значно спрощена. Більше не потрібно доводити відсутність інших працездатних членів сім’ї. Для тих, хто доглядає за батьками або іншими родичами з інвалідністю першої чи другої групи, більше не потрібно приносити додаткові докази або проходити через цілий ряд бюрократичних процедур.

Це полегшення в адміністративних процесах вкрай важливе, адже тисячі сімей, які дбають про рідних з інвалідністю, не тільки переживають про здоров’я своїх близьких, а й змушені були зіштовхуватися з жорсткими бюрократичними перепонами для отримання відстрочки. Тепер це питання вирішене, і людям більше не доведеться бігати по кабінетах.

Варто зауважити, що, незважаючи на спрощення процедури, залишається обов’язок належним чином оформити догляд і подбати про документи, що підтверджують інвалідність рідної людини. Однак відмова від необхідності особистих пояснень у військкоматах знімає значну частину психологічного тиску на сім’ї військовозобов’язаних.

Романчук Микола

Recent Posts

Земля нагрівається зсередини. Озера по всьому світу закиплять: хто постраждає першим

Кліматична криза, що нависла над Землею, призвела до того, що світ зіткнувся з неймовірними температурами…

5 хв. ago

“Нашого чемпіона відпустили”: Зеленський зробив заяву щодо затримання Усика

Президент України Володимир Зеленський прокоментував затримання боксера Олександра Усика в аеропорту у Кракові (Польща).  "Поговорив телефоном з…

10 хв. ago

Мобілізацію до 25 років зупинять: у Раді пояснили, як саме

Верховна Рада незабаром розгляне законопроєкт, що заборонить мобілізацію колишніх обмежено придатних до 25 років. Про це сказав голова…

19 хв. ago

Повітряний бій буде програно: експерт розкритикував озброєння українських F-16

Важливою є не кількість літаків, які Україна отримала від союзників, а якість їх озброєння та обладнання, яке встановлене на…

28 хв. ago

Президент Бразилії “образився” на критику від Зеленського і зробив гучну заяву

Президент Бразилії Лула да Сілва заявив, що у війні РФ проти України він "не може…

37 хв. ago

«Різав усіх, кого бачив». У Португалії семикласник поранив ножем шістьох дітей

У місті Азамбужа, що неподалік від португальської столиці Лісабона, 12-річний учень однієї зі шкіл поранив…

45 хв. ago