Ну ось і все: повістки поштою отримають усі чоловіки

В Україні війна триває понад 2,5 роки, і весь цей час у країні відбувається загальна мобілізація. Військовозобов’язані чоловіки та жінки повинні з’явитися до ТЦК для уточнення даних та отримання подальших розпоряджень. І тепер з’явилася нова інформація, яка сподобається не всім.

Докладніше про те, що українців попередили про розсилання повісток поштою, інформує Telegram-канал “Реальна війна”, пише портал Стіна.

Набуття чинності новим законом про мобілізацію багато що змінилося. Тепер військовозобов’язані громадяни мали з’явитися до ТЦК чи ЦНАП для уточнення даних протягом 2 місяців. Також було надано можливість оновити свої персональні дані через мобільний додаток “Резерв+”. При цьому оновлення даних не гарантувало отримання повістки чи направлення на ВЛК, а тому виглядало для військовозобов’язаних громадян вельми безпечним процесом.

Однак тепер, завдяки заяві спікера Полтавського ТЦК та СР Романа Істоміна, кожен, хто оновив свої дані у встановлений термін, поштою отримає повістку.

Зрозуміло, йдеться про людей, які придатні для військової служби за станом здоров’я та за відсутності відстрочки від мобілізації. Істомін також заявив, що поштою можна отримати не лише повістку, а також направлення на ВЛК або повістку на відправлення до навчального центру.

Таким чином, влада позбавила представників ТЦК необхідності зупиняти та моніторити дані людей на вулиці, а вирішила відправляти повістки поштою.

Романчук Микола

Recent Posts

У Великій Британії придумали Україні рецепт перемоги з “максимально можливого болю Росії”

Одним із викликів, з якими Україна зіткнулася, є менша кількість ресурсів, як живої сили, так…

10 хв. ago

Перший в історії запис моменту смерті людини показав, якими можуть бути наші останні думки

Перший в історії запис того самого моменту, коли людина помирає, показав, якими можуть бути наші…

20 хв. ago

Земля нагрівається зсередини. Озера по всьому світу закиплять: хто постраждає першим

Кліматична криза, що нависла над Землею, призвела до того, що світ зіткнувся з неймовірними температурами…

29 хв. ago

“Нашого чемпіона відпустили”: Зеленський зробив заяву щодо затримання Усика

Президент України Володимир Зеленський прокоментував затримання боксера Олександра Усика в аеропорту у Кракові (Польща).  "Поговорив телефоном з…

34 хв. ago

Мобілізацію до 25 років зупинять: у Раді пояснили, як саме

Верховна Рада незабаром розгляне законопроєкт, що заборонить мобілізацію колишніх обмежено придатних до 25 років. Про це сказав голова…

43 хв. ago

Повітряний бій буде програно: експерт розкритикував озброєння українських F-16

Важливою є не кількість літаків, які Україна отримала від союзників, а якість їх озброєння та обладнання, яке встановлене на…

52 хв. ago