Чоловікам влаштують нову перевірку: вже отримали дані

Документи українців, які планують виїзд за кордон, тепер підлягатимуть новому процесу перевірки. Суть нововведення полягає в інтеграції електронних даних з різноманітних систем та реєстрів, що обіцяє внести значні зміни в процедуру, яка стосується контролю за виїздом громадян з країни.

Цей процес охоплює, зокрема, й доступ до інформації, що має обмежений доступ. Про те, як саме зміниться процес перевірки документів на кордоні в умовах цифровізації, розповів речник Державної прикордонної служби України (ДПСУ) Андрій Демченко під час ефіру телемарафону.

Перетин кордону жінками. Фото: youtube

Для тих осіб, які безпосередньо перетинають кордон, істотних змін не передбачається. Однак нововедення для прикордонників і контролерів покликане значно полегшити їхню роботу, забезпечивши легший доступ до перевірки документів і зменшуючи ризики використання підроблених документів.

Згідно з постановою, ухваленою Кабінетом Міністрів України 9 серпня, Держприкордонслужба отримала нові повноваження для доступу до електронних даних, які містяться в державних реєстрах.

Це означає, що відтепер прикордонники зможуть отримувати інформацію про громадян, які покидають країну, шляхом інформаційного обміну з іншими державними органами.

Прикордонник перевіряє документи. Фото: dpsu.gov.ua

Коли документ набере чинності, ДПСУ почне укладати угоди з відомствами, що є власниками окремих баз даних, для того, щоб чітко визначити всі аспекти використання персональної інформації людей, які планують перетнути кордон.

Ольга Степанова

Recent Posts

У небі залишаться тільки супутники Ілона Маска: Starlink відріже Землю від решти Всесвіту

Учені з Нідерландів стверджують, що радіохвилі від зростаючої мережі супутників Ілона Маска можуть назавжди закрити…

52 хв. ago

Швейцарія може запровадити платіжні картки для біженців

Парламент Швейцарії підтримав створення платіжної системи для прохачів притулку на основі спеціальних дебетових карток. Йдеться…

54 хв. ago

Механік назвав “ахіллесову п’яту” французьких автомобілів: чому краще про них забути

Існує серйозна проблема, з якою люди стикаються знову і знову, коли купують французькі автомобілі, пише Express, поділившись…

55 хв. ago

Ненависть зашкалює: у Львові ТЦКашники ногами мобілізували перехожого

Скандали з представниками ТЦК виникають у різних куточках України. Однак саме на Західній Україні вони "найяскравіші" і…

57 хв. ago

Нідерланди повернуть українських чоловіків призовного віку

Прем’єр-міністр Нідерландів Дік Схоф пообіцяв знайти важелі, які допоможуть повернути додому військовозобов’язаних українських чоловіків Прем'єр-міністр Нідерландів…

59 хв. ago

Ізраїль 15 років готував таємну операцію з підриву пейджерів у Лівані

Ізраїль протягом 15 років планував та здійснював операцію з підриву пейджерів у Лівані. Для цього використовувалися…

1 годину ago