Українці збираються масово звільнятися: чому та що відбувається

В Україні через дефіцит кадрів темпи зростання зарплат випереджають усі прогнозні рівні. Одразу у трьох сферах (будівництво, готельно-ресторанний бізнес та водний транспорт) зарплати зросли за рік більш ніж на 40%. Це чи не рекордний показник за останні роки.

Абсолютна більшість українців рівнем своєї зарплати не задоволена. Згідно з даними аналітичного звіту Gradus Research, в Україні задоволені своєю роботою тільки 26% опитуваних. Із них “повністю задоволені” 4% та просто “задоволені” 22% опитаних. Рік тому кількість задоволених була на 8 в.п. вищою. Незадоволені своєю роботою 37% опитаних – це найбільш популярний варіант відповіді на запитання. З них “категорично незадоволені” своєю роботою 10%, а просто “незадоволені” – 27%.

Найбільше незадоволених у східних регіонах (51%), а найменше – в Києві (34%). Найважливішим фактором називають дружню атмосферу (40%), відносини з керівником (30%) та умови праці (29%). Найбільше українці незадоволені своїм доходом – 56% вважають його недостатнім і 26% – категорично недостатнім. У сумі 82% українців незадоволені своїми доходами.

Середній рівень зарплати, який би задовольнив українців, – 32 404 грн на місяць, свідчать результати опитування 4Service Group. Ця сума на 75% перевищує фактичну середню зарплату респондентів, яка становить 18 464 грн. При цьому левова частка опитаних працівників (63%) заявила про наміри звільнитися та шукати кращу роботу протягом найближчих шести місяців.

Низькі зарплати, відсутність перспектив кар’єрного зростання, погані умови праці – ось ключові причини бажання українців звільнитися. Разом із тим, згідно з оцінками уряду, в Україні після закінчення повномасштабної війни не вистачатиме близько 4 млн працівників.

Ольга Степанова

Recent Posts

Голодний чоловік помер через заморожений бургер: що сталося

Голодний чоловік помер після того, як випадково вдарив себе ножем, намагаючись розрізати два заморожених бургери.…

46 хв. ago

Відома супермодель закликає всіх носити “брудні штани” заради порятунку планети (фото)

Британська супермодель і акторка Лілі Коул хоче, щоб люди перестали кидати штани, сорочки та сукні…

48 хв. ago

У туристичному містечку на Закарпатті воєнкоми в балаклавах відкрили вогонь по цивільних

Черговий конфлікт між цивільними та працівниками ТЦК стався на Закарпатті. Відео конфлікту опублікували місцеві телеграм-канали,…

49 хв. ago

В Україні подорожчає хліб: експерт пояснив причини

В Україні ціни на хліб найближчими місяцями можуть підскочити. Така тенденція пояснюється подорожчанням сировини та електроенергії. "Насамперед,…

60 хв. ago

Соціальні виплати хочуть припинити: у чому причина

Кабінет Міністрів оголосив, що соціальні стандарти, в тому числі прожитковий мінімум, у 2025 році залишаться…

1 годину ago

Жінка чотири години боролася з величезним пітоном, який намагався її вбити – фото

У Таїланді врятували жінку після чотиригодинного нападу пітона. Про це повідомляє Metro. 64-річна Арром Арунрой після вечері…

1 годину ago