Прогноз погоди на вихідні 13–14 липня: аномальна спека б’є рекорди

За даними Sinoptik.ua, погода на вихідних буде виснажливо спекотною, а опади ймовірні лише в окремих регіонах на заході України.

Погода в суботу 13 липня

У суботу стовпчики термометрів у Запорізькій, Кіровоградській та Черкаській областях піднімуться до +37…+39 °С удень та до +22…+24 °С уночі. На решті території країни очікується +34…+37 °С (уночі — +21…23 °С). За такого прогнозу +29…+31 °С (уночі — +18…+21 °С) у Донецькій та Луганській областях здаватимуться «прохолодою».

День буде переважно сонячним, лише у Чернівецькій, Закарпатській, Івано-Франківській, Львівській та Волинській областях можливі короткочасні дощі з грозами.

Погода в неділю 14 липня

Це буде «розпечена» неділя. У Кіровоградській, Черкаській, Дніпропетровській і Запорізькій областях очікується до +37…+39 °С удень та до +22…+24 °С уночі, на решті території країни — +35…+37 °С (уночі — +21…+24) ° С). На кілька градусів менше буде лише у східних областях — +32…+34 °С (уночі — +18…21 °С).

У більшості регіонів України спостерігатиметься невелика хмарність, у Львівській, Івано-Франківській, Закарпатській, Волинській і Чернівецькій областях пройдуть короткочасні дощі з грозами.

Погода в понеділок 15 липня

Випробування спекою триватиме. У Миколаївській області термометри покажуть +38…+40 °С (уночі — +23…25 °С), в інших південних регіонах, Запорізькій, Дніпропетровській, Кіровоградській, Черкаській і Київській областях — +35…+38 °С (уночі — + 22 … +24 °С). На сході, півночі, у Чернівецькій, Вінницькій і Закарпатській областях очікується +34…+36 °С (уночі — +21…+23 °С), у решті західних регіонів — +30…+32 °С (уночі — +21… +23 °С).

Погода на початку тижня на більшій частині території України буде сонячною. Дощі з грозами можливі на заході країни, а також у Житомирській, Чернігівській і Сумській областях.

Увага, високий УФ-індекс!

На вихідні по всій Україні вдень очікується дуже високий УФ-індекс. За можливості не виходьте на сонце вдень. Обов’язково носіть головний убір, сонцезахисні окуляри та користуйтеся засобами із SPF-захистом не менше 50.

Народні прикмети та вірування

Наші пращури вважали, що саме 13 липня починається найспекотніша фаза літа. Вранці дивилися на траву — рясна роса віщувала затяжну спеку. Що настирливіші цього дня комарі та мошки, то вищою є імовірність дощів найближчим часом.

Зоряне небо в ніч із 13 на 14 липня також обіцяло виснажливу спеку, а сильний вітер 14 липня — опади незабаром.

Ольга Степанова

Recent Posts

Голодний чоловік помер через заморожений бургер: що сталося

Голодний чоловік помер після того, як випадково вдарив себе ножем, намагаючись розрізати два заморожених бургери.…

44 хв. ago

Відома супермодель закликає всіх носити “брудні штани” заради порятунку планети (фото)

Британська супермодель і акторка Лілі Коул хоче, щоб люди перестали кидати штани, сорочки та сукні…

45 хв. ago

У туристичному містечку на Закарпатті воєнкоми в балаклавах відкрили вогонь по цивільних

Черговий конфлікт між цивільними та працівниками ТЦК стався на Закарпатті. Відео конфлікту опублікували місцеві телеграм-канали,…

47 хв. ago

В Україні подорожчає хліб: експерт пояснив причини

В Україні ціни на хліб найближчими місяцями можуть підскочити. Така тенденція пояснюється подорожчанням сировини та електроенергії. "Насамперед,…

57 хв. ago

Соціальні виплати хочуть припинити: у чому причина

Кабінет Міністрів оголосив, що соціальні стандарти, в тому числі прожитковий мінімум, у 2025 році залишаться…

59 хв. ago

Жінка чотири години боролася з величезним пітоном, який намагався її вбити – фото

У Таїланді врятували жінку після чотиригодинного нападу пітона. Про це повідомляє Metro. 64-річна Арром Арунрой після вечері…

1 годину ago