Напав та поранив: у Хмельницькому чоловік з ножем накинувся на співробітника ТЦК

У Хмельницькому чоловік, озброєний ножем, напав на співробітника територіального центру комплектування та соціальної підтримки. Напад стався під час того, коли група оповіщення ТЦК перевіряла документи у військовозобов’язаних. Під час перевірки один з чоловіків дістав ніж та поранив ним військкома.

Як повідомляє Хмельницький обласний ТЦК та СП, життю пораненого військового нічого не загрожує, його ушпиталили з пораненням лівого плеча зі сторони спини. Нападника, чоловіка 1984 року народження, затримали. При ньому окрім ножа знайшли шокер та заборонені речовини. Тривають слідчі дії.

У ТЦК не забули додати, що військовослужбовці, які організовують та беруть участь в оповіщенні військовозобов’язаних, знаходяться при виконанні службових обов’язків під час воєнного стану. Будь-який опір, перешкоджання їхній діяльності, або навіть образи, можуть мати для порушника серйозні наслідки.

“Особовий склад ТЦК та СП, включно з їх ротами охорони – укомплектовані переважно військовослужбовцями, які втратили здоров’я на війні та визнані непридатними до проходження служби в бойових частинах”, – сказано у повідомленні.

Бійка між військкомами та медиками в Одесі

Нагадаємо, 11 червня в Одесі медики швидкої допомоги приїхали за викликом до ТЦК, бо комусь стало погано. Але військові не відпускали їх назад, затримавши водія швидкої – ймовірно, хотіли мобілізувати. Тоді на підмогу приїхали інші бригади швидких, які увімкнули сирени й влаштували протест біля військкомату. Це допомогло – чоловіків відпустили з військкомату, але без жорсткої сутички не обійшлось. 

Пізніше у Головному управлінні Національної поліції України в Одеській області зробили заяву щодо конфлікту, який у вівторок, 11 червня, стався поблизу військкомату. Правоохоронці відкрили кримінальне провадження. Однак, кому саме його інкримінують – медикам, військовим чи якимось третім особам – не уточнюють.

Ольга Степанова

Recent Posts

Рекордні +36. Синоптики дали прогноз на сьогодні в Україні

Сьогодні, 30 червня, в Україні стоятиме рекордна спека. Зокрема, у центрі та на півдні буде…

5 хв. ago

Порушення закону про мобілізацію: чи може ТЦК обмежити право керування автомобілем

За ігнорування мобілізаційного законодавства щодо обов'язкового оновлення даних в Територіальному центрі комплектування до 16 липня, військовозобов'язаний може…

7 хв. ago

“Стирав в нуль підрозділи”: офіцер ЗСУ розповів, за що треба судити екскомандувача Содоля

Офіцер ЗСУ Олексій Герман також звинувачує колишнього командувача Об'єднаних сил Юрія Содоля у "загибелі десятків тисяч українських солдат"…

11 хв. ago

Просто та гарно: ідеї зачісок, які підкреслять ваш літній look

Додати елегантності та завершеності образу допоможе красива та стильна зачіска. Правильно підібране укладання створить гармонійний і…

27 хв. ago

Зачепить усіх студентів: у ВНЗ з’явиться обов’язкова військова підготовка – як усе буде

Про це в інтерв'ю у рамках телемарафону "Єдині новини" розповів заступник міністра освіти та науки…

32 хв. ago

Через загрозу війни Саудівська Аравія закликала своїх громадян залишити Ліван

Посольство Саудівської Аравії у Лівані закликало своїх громадян покинути територію країни через загрозу бойових дій між Ізраїлем…

33 хв. ago