Напав та поранив: у Хмельницькому чоловік з ножем накинувся на співробітника ТЦК

У Хмельницькому чоловік, озброєний ножем, напав на співробітника територіального центру комплектування та соціальної підтримки. Напад стався під час того, коли група оповіщення ТЦК перевіряла документи у військовозобов’язаних. Під час перевірки один з чоловіків дістав ніж та поранив ним військкома.

Як повідомляє Хмельницький обласний ТЦК та СП, життю пораненого військового нічого не загрожує, його ушпиталили з пораненням лівого плеча зі сторони спини. Нападника, чоловіка 1984 року народження, затримали. При ньому окрім ножа знайшли шокер та заборонені речовини. Тривають слідчі дії.

У ТЦК не забули додати, що військовослужбовці, які організовують та беруть участь в оповіщенні військовозобов’язаних, знаходяться при виконанні службових обов’язків під час воєнного стану. Будь-який опір, перешкоджання їхній діяльності, або навіть образи, можуть мати для порушника серйозні наслідки.

“Особовий склад ТЦК та СП, включно з їх ротами охорони – укомплектовані переважно військовослужбовцями, які втратили здоров’я на війні та визнані непридатними до проходження служби в бойових частинах”, – сказано у повідомленні.

Бійка між військкомами та медиками в Одесі

Нагадаємо, 11 червня в Одесі медики швидкої допомоги приїхали за викликом до ТЦК, бо комусь стало погано. Але військові не відпускали їх назад, затримавши водія швидкої – ймовірно, хотіли мобілізувати. Тоді на підмогу приїхали інші бригади швидких, які увімкнули сирени й влаштували протест біля військкомату. Це допомогло – чоловіків відпустили з військкомату, але без жорсткої сутички не обійшлось. 

Пізніше у Головному управлінні Національної поліції України в Одеській області зробили заяву щодо конфлікту, який у вівторок, 11 червня, стався поблизу військкомату. Правоохоронці відкрили кримінальне провадження. Однак, кому саме його інкримінують – медикам, військовим чи якимось третім особам – не уточнюють.

Ольга Степанова

Recent Posts

Синоптик назвав дату, коли в Україні будуть перші заморозки

Жовтень в Україні розпочнеться з літньої погоди, проте дуже швидко вона зміниться раптовим похолоданням по всій…

2 хв. ago

Домашні булочки за 20 хвилин: Гордон Рамзі поділився покроковим рецептом для сніданку

Булочки від Гордона Рамзі мають повітряну текстуру та ніжну, ненав'язливу солодкість. Це робить їх ідеальними…

17 хв. ago

Магнітні бурі у жовтні 2024 року: коли слід очікувати погіршення самопочуття

Опубліковано новий прогноз магнітних бур на жовтень. Зверніть увагу на дні, коли варто більше піклуватися…

25 хв. ago

Літак здійснив екстрену посадку після того, як миша вистрибнула на пасажирку

Літак був змушений здійснити екстрену посадку після того, як переляканий пасажир виявив у бортовому харчуванні…

37 хв. ago

Дубайський мільйонер купив коханій особистий острів, щоб вона могла носити бікіні – відео

Дружина дубайського мільйонера, яка часто хизується своїм екстравагантним стилем життя в Інтернеті, поділилася новим відео,…

42 хв. ago

10 днів без диктантів та завдань: коли в Україні школярі підуть на осінні канікули

Для всіх наших дорогих та шанованих читачів, які займаються вихованням дітей шкільного віку, є дуже…

53 хв. ago