Без світла та опалення до 20 годин на добу: BBC описало невтішний сценарій зими в Україні

Російські окупаційні війська своїми обстрілами знищили половину електрогенеруючих потужностей в Україні. За найгіршого розвитку подій, взимку українці можуть проводити без світла та опалення до 20 годин. 

Про це пише BBC. Україна купує електроенергію в Європейському Союзі, щоб спробувати покрити дефіцит. Міністерство енергетики заявило, що в середу, 12 червня, планує імпортувати найбільшу кількість електроенергії на сьогоднішній день.

Однак цього недостатньо для покриття дефіциту, тому по всій країні були заплановані відключення електроенергії, щоб захистити критично важливі об’єкти інфраструктури, такі як лікарні та військові об’єкти. Очікується, що ситуація погіршиться ще більше з підвищенням температури, коли люди почнуть вмикати кондиціонери.

При цьому, якщо Росія продовжить бити по електростанціях в Україні, то, за найгіршим сценарієм, наступної зими українці можуть проводити до 20 годин на добу без світла та опалення, кажуть у ДТЕК. Частково проблема полягає в тому, що українські теплові та гідроелектростанції важко і дорого ремонтувати.

“На ремонт деяких з них підуть роки, а інші, можливо, ніколи не будуть відновлені”, – заявила Марія Цатурян з “Укренерго”.

Цієї ночі Росія вчергове здійснила масовану атаку по Україні, в тому числі по столиці. У Києві рано вранці було чути звуки вибухів. Голова Київської міської військової адміністрації Сергій Попко заявив, що ніщо не пройшло повз системи протиповітряної оборони міста. Однак в результаті обстрілу було пошкоджено енергетичний об’єкт на північному сході Сумської області.

Ольга Степанова

Recent Posts

Принцеса Анна поділилася першою заявою після струсу мозку

Принцеса Анна поділилася своїм першим повідомленням після того, як її виписали з лікарні, де вона…

16 хв. ago

Астронавти NASA застрягли в космосі на пів року через поломку корабля

Американські астронавти Баррі Вілмор та Суніта Вільямс, які мали повернутися на Землю після тижневої місії…

19 хв. ago

В Україні з’явиться новий податок: ціни збільшаться на низку популярних продуктів

До Податкового кодексу введуть нову ставку податку на мінеральні та газовані води з додаванням цукру…

22 хв. ago

Уряд погодився збільшити бронь від мобілізації для чиновників та працівників держструктур

Кабінет міністрів вніс зміни в організацію призову військовозобов’язаних громадян на військову службу під час мобілізації. Про це повідомив представник…

27 хв. ago

“Все глибша і глибша прірва”: Притула висловився про українців, що виїхали за кордон

Колишній телеведучий та волонтер Сергій Притула розкритикував владу за обмеження українців за кордоном на тлі посилення мобілізації.…

32 хв. ago

Євросоюз перестав купувати в України яйця та цукор без мита

Європейська комісія ухвалила рішення про введення скасованого раніше в рамках торговельного безвізу мита на два…

44 хв. ago