Співробітники ТЦК масово змінили локацію: де тепер найчастіше роздають повістки ухилянтам

Останнім часом співробітники ТЦК масово змінюють свої “улюблені” локації в містах і перебираються поближче до місць масового поховання. Адже тиждень після Пасхи вважається періодом особливого поминання померлих. Отже тепер в ухилянтів є шанс отримати повістку прямо на цвинтарі.

Про це масово повідомляють люди у соцмережах, пише Today.

В Україні християни східного обряду цими днями масово відзначають проводи. Радониця припадає на 14 травня, однак у багатьох регіонах проводи відзначають на вихідні. Та й взагалі на тижні після Великодня люди масово йдуть на цвинтар, щоби пом’янути своїх близьких. Адже вважається, що на Великдень Бог відпускає душі померлих на землю, до рідних, а через тиждень знову забирає їх назад. Через це люди у ці дні масово відвідують цвинтарі, щоби попрощатися з рідними душами ще на цілий рік.

Водночас, на багатьох там чекають не лише душі померлих родичів, але й цілком реальні із плоті і крові співробітники ТЦК. Вони зметикували, що в таких місцях може зустріти немало ухилянтів і перенесли локації свого перебування поближче до цвинтарів. Про це повідомляють у соцмережах жителі багатьох областей.

“У Полтаві вже 3 дні караулять біля найбільшого кладовища декілька патрулів із ментами…” – пише у соцмережах місцевий житель.

“Знайомий попередив, що у Черкасах воєнкоми будуть ходити разом з поліціянтами. Спочатку будуть стояти на під’їздах до кладовищ, а потім підуть на кладовища. Маю знайомого патрульного у поліції, він про це й розказав”, – повідомляє у соцмережі черкащанин.

Схожі повідомлення з’явились у місцевих пабліках в Одеській та Івано-Франківській областях, а також у Дніпрі, Хмельницькому та інших містах. Кажуть, співробітників ТЦК побільшало не лише поблизу цвинтарів, але й на блокпостах на трасах між областями. Адже багато українців їдуть цілими сім’ями, щоб відвідати своїх померлих родичів в інших регіонах. Через це цьогоріч немало сімей відмовилися від таких подорожей або взагалі не беруть із собою чоловіків. Жінки самі сідають за кермо або просять родичів-пенсіонерів, щоби ті відвезли їх на цвинтар до рідних.

“Нам їхати на проводи у сусідню Київську область. Проте  всі кажуть, що на трасі Київ-Одеса декілька постів стоїть. Чоловіка за кермо не пущу. Вже домовилась з сусідом-пенсіонером, аби завіз нас з дітьми на пару годин. Покладу на могилки, що маю і назад. А вдома сядемо до столу, пом’янемо”, – поділилася жінка з Умані.

А жителька Хмельницького вирішила взагалі цьогоріч не їхати на цвинтар до рідних. Каже, що сама не поїде, а сина боїться з собою брати, хоч він і має інвалідність. Жінка розповіла, що в її подруги мобілізували навіть глухонімого сина.

“Дали повістку, сказали, що буде окопи копати. Хотілось би подивитися на того воєнкома, який таке зробив. Бо як глухоніма людина втямить, що її робити? Але вирішила цього року нікуди не їхати. Родичі поприбирають на могилках, покладуть цукерки-печиво. А я краще панахиду в церкві замовлю. Мої покійні батьки мене зрозуміли б”, – пояснила жінка.

У Нацполіції роз’яснили, що цими поминальними днями справді збільшили кількість поліцейських патрулів поблизу місць масового поховання. Але все це виключно для того, щоби подбати про безпеку людей у місцях громадського скупчення. А от щодо патрулювання співробітників ТЦК разом із поліцейськими, то тут ніяких відомостей не розголошують. Кажуть, що це – табу.

“Поширення інформації щодо місця перебування, пересування військовослужбовців ТЦК під час виконання ними заходів оповіщення військовозобов’язаних громадян  призводить до розкриття форм та методів виконання завдання з призиву на військову службу для захисту України, а також призводять до підриву авторитету Збройних Сил України у суспільств… За це передбачена відповідальність у виді позбавлення волі від 5  до 8 років”, – попередили у Хмельницькому обласному ТЦК та СП. 

Ольга Степанова

Recent Posts

Мільйон доларів за свою людину на Львівській митниці: пасинку директора інституту судекспертиз повідомили про підозру

Детективи Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) повідомили про підозру Назару Шептицькому, пасинку провідного судового експерта Олександра Рувіна. Він…

9 хв. ago

Байден попросив не планувати йому заходи після 20:00, щоб більше спати

У відповідь на недавні невдачі в публічних виступах, президент США Джо Байден закликав губернаторів-демократів утриматися…

16 хв. ago

Друг Гіркіна: на фронті ліквідували ще одного відомого пропагандиста (фото)

Останнім часом все частіше з’являються цікаві новини про російських пропагандистів, яким тотально не щастить. Так, у…

28 хв. ago

Двометрова акула у США напала на людей

В американському штаті Техас акула напала на чотирьох відпочивальників. Як пише businessinsider, напади акул рідкісні, і в Техасі…

38 хв. ago

Суд встав на сторону військовозобов’язаного, який не оновив дані у ТЦК

Ленінський райсуд Миколаєва розглядав справу, в якій йшлося про штраф у розмірі 25 500 грн за…

49 хв. ago

Отримуватимуть $800: в ЦПД прокоментували інформацію про 5 бригад КНДР в Україні

Північна Корея — єдина країна, яка офіційно зголосилась на присутність своїх військ в Україні. Зараз…

58 хв. ago