Співробітник ДТЕК на Одещині зливав окупантам результати обстрілів

Співробітника ДТЕК Одеських електромереж викрили у зливі інформації окупантам про результати обстрілів енергооб’єктів. Чоловік виправдовував агресію РФ. 

Такі дані випливають з Єдиного державного реєстру досудового розслідування.

Чоловік, обіймаючи посаду начальника відділу з управління проєктами, розголошував дані про обстріли підстанцій, ремонтні роботи, структуру об’єднаної енергетичної системи України та ступінь її ушкодження. Окрім цього, він виправдовував збройну агресію Росії.

Підозрюваного затримали та помістили під варту. ДТЕК Одеські електромережі звільнили його з роботи та заявили, що не є частиною розслідування і не несуть відповідальності за його дії.

“Компанія не є частиною та стороною розслідування, і не несе відповідальності за дії та вчинки цієї людини. ДТЕК Одеські електромережі вдячний українським спецслужбам за вжиті заходи й максимально сприяє слідству для унеможливлення подібних випадків в майбутньому”, — зазначили у пресслужбі.

Колаборанти в Україні

Нещодавно СБУ затримала у Харкові чергового коригувальника. На замовлення російської розвідки чоловік планував навести російські авіабомби КАБ-500 та балістичні ракети на базу спецпризначенців ГУР МО “Кракен” в місті. Силовики затримали зрадника у власному помешканні.

Також на початку квітня у Краматорську Донецької області засудили колаборанта з російськими окупантами. Чоловік наводив ворожі ракети, зокрема, на піцерію “RIA PIZZA”, де загинули 13 людей. Він отримав довічне позбавлення волі за державну зраду.

Тоді ж Київська обласна прокуратура повідомила про підозру власнику товариства, розташованого у Києві, у колабораціонізмі. Встановлено, що підозрюваний постачав російським терористам матеріали для будівництва укріплень на сході України. Зокрема з його матеріалів терористи будували “зуби дракона” для оборонних ліній на східних територіях.

Нагадаємо, Служба безпеки України викрила 11 агентурних мереж від початку 2024 року. Проти них відкрили 352 кримінальні провадження щодо державної зради й засудили 98 осіб. Деякі зрадники України отримали довічні вироки.

Ольга Степанова

Recent Posts

Вибухало та горіло: у Воронезькій області Росії дрони атакували кілька підприємств

У ніч проти 5 жовтня у Воронезькій області (РФ) лунали вибухи. Там фіксували безпілотники та…

2 хв. ago

Чоловіки, які не оновили дані у ТЦК, не зможуть отримати бронь від мобілізації

В Україні триває повномасштабна війна й військовозобов'язані чоловіки підлягають мобілізації. Але є категорія громадян країни,…

3 хв. ago

Для хлопців у вишах введуть нове правило: доведеться пройти кожному

З наступного навчального року в українських університетах для хлопців вводять обов’язкову військову підготовку, відмова від…

12 хв. ago

Графіки відключень електроенергії повернуться: українців уже попередили

Очікується, що ситуація з електропостачанням в Україні залишиться стабільною до середини листопада, якщо не відбудеться…

20 хв. ago

Телеведуча оголосила про власну смерть: “побачимось на іншому боці”

Популярна австралійська телеведуча Фіона Макдональд оприлюднила новину про свою власну смерть у віці 67 років.…

30 хв. ago

ПВК “Вагнер” у Малі: що сталося з найманцями, які потрапили в полон до туарегів, — Reuters

У ПВК "Вагнер" заявили, що їхній найманець, якого повстанці-туареги в Малі взяли в полон живим,…

40 хв. ago