Співробітник ДТЕК на Одещині зливав окупантам результати обстрілів

Співробітника ДТЕК Одеських електромереж викрили у зливі інформації окупантам про результати обстрілів енергооб’єктів. Чоловік виправдовував агресію РФ. 

Такі дані випливають з Єдиного державного реєстру досудового розслідування.

Чоловік, обіймаючи посаду начальника відділу з управління проєктами, розголошував дані про обстріли підстанцій, ремонтні роботи, структуру об’єднаної енергетичної системи України та ступінь її ушкодження. Окрім цього, він виправдовував збройну агресію Росії.

Підозрюваного затримали та помістили під варту. ДТЕК Одеські електромережі звільнили його з роботи та заявили, що не є частиною розслідування і не несуть відповідальності за його дії.

“Компанія не є частиною та стороною розслідування, і не несе відповідальності за дії та вчинки цієї людини. ДТЕК Одеські електромережі вдячний українським спецслужбам за вжиті заходи й максимально сприяє слідству для унеможливлення подібних випадків в майбутньому”, — зазначили у пресслужбі.

Колаборанти в Україні

Нещодавно СБУ затримала у Харкові чергового коригувальника. На замовлення російської розвідки чоловік планував навести російські авіабомби КАБ-500 та балістичні ракети на базу спецпризначенців ГУР МО “Кракен” в місті. Силовики затримали зрадника у власному помешканні.

Також на початку квітня у Краматорську Донецької області засудили колаборанта з російськими окупантами. Чоловік наводив ворожі ракети, зокрема, на піцерію “RIA PIZZA”, де загинули 13 людей. Він отримав довічне позбавлення волі за державну зраду.

Тоді ж Київська обласна прокуратура повідомила про підозру власнику товариства, розташованого у Києві, у колабораціонізмі. Встановлено, що підозрюваний постачав російським терористам матеріали для будівництва укріплень на сході України. Зокрема з його матеріалів терористи будували “зуби дракона” для оборонних ліній на східних територіях.

Нагадаємо, Служба безпеки України викрила 11 агентурних мереж від початку 2024 року. Проти них відкрили 352 кримінальні провадження щодо державної зради й засудили 98 осіб. Деякі зрадники України отримали довічні вироки.

Ольга Степанова

Recent Posts

У Лукашенка іранські “шахеди” представили як “вітчизняну розробку” (фото)

На військовому параді в Мінську, присвяченому річниці незалежності Білорусі, помітили розрахунки з ударними дронами "Герань-2" — аналогом…

4 секунди ago

В Алжирі помер посол Росії: що відомо

В Алжирі помер Надзвичайний та Повноважний Посол РФ Шуваєв Валер’ян Володимирович. Йому було 69 років.…

5 хв. ago

До знищення корабля «Серпухов» причетний росіянин

У квітні Головне управління розвідки провело операцію проти російського малого ракетного корабля «Серпухов». Зокрема, його…

10 хв. ago

Майбутнє криптовалюти: прогноз на 2024 рік

Криптовалюта — актив із високою волатильністю. Для отримання прибутку від цифрових грошей трейдери та інвестори…

14 хв. ago

Російські доходи від продажу нафти і газу зросли на 41%: стала відома причина

Надходження від продажу нафти й газу Росії зросли приблизно на 41% в річному обчисленні в…

15 хв. ago

Витримає мільйон кілометрів: Geely створили “вічну” батарею для електрокарів (фото)

Концерн Geely презентував інноваційну літій-залізо-фосфатну батарею нового покоління. За словами розробників, вона розрахована на весь…

20 хв. ago