На Сумщині чоловік після візиту у ТЦК потрапив до реанімації

У місті Шостка Сумської области розгорнувся скандал. 55-річний чоловік відвідав ТЦК, після чого потрапив до реанімації. Родичі військовозобов’язаного українця звинуватили співробітників військкомату у протиправних діях.

За словами близьких постраждалого, його таємно відвезли с Сум до Харкова, де він двічі втратив свідомість та у важкому стані був доставлений до лікарні. Чоловік опинився в реанімації.

Родина пацієнта повідомила деталі інциденту. Зазначено, що житель Сумської області відвідав територіальний центр комплектації та соціальної підтримки для проходження медичної комісії. 

Дружина 55-річного чоловіка вказала, що йому після проведення кардіограми на серці були виявлені рубці. Він звернувся до сімейного лікаря, яка допустила інфаркт. Йому порадили обов’язково зробили УЗД серці. В українця діагностовано гіпертонію, він три останніх роки страждає від підвищеного артеріального тиску. З 30-річного віку є проблеми зі спиною, а при зміщенні дисків відмовляють ноги.

Терапевт порадив дообстеження, але члени ВЛК навіть не поміряли тиск та заявили, що чоловік придатний до служби.

“Під час спілкування з головою ВЛК чоловік попросив зробити дообстеження через дійсно поганий стан здоров’я та можливість негативних та непередбачуваних ситуацій, на що отримав відмову в грубій формі”, – поділилася дружина.

Чоловік отримав нову повістку – його направили до навчального центру в Сумах. Проте він опинився у Харкові, де йому стало погано. ТЦК пообіцяли доправити військовозобов’язаного до Шостки, але потім повезли автобусом до Гончарівська Чернігівської області. Чоловік знову втратив свідомість, і у критичному стані його доставили до лікарні у Конотопі, же розмістили у реанімації. У приймальному відділенні уточнили, що стан пацієнта був важким.

За даними сім’ї, співробітники Шосткинського ТЦК навіть не повідомили їм цю інформацію. Чоловік у лікарні опинився без документів. Про стан родича родині стало відомо від знайомих.

Справу передано до ДБР. На випадок відреагувала депутатка Верховної Ради Ірина Фріз, якій надіслали запит. Вона порадила у подібних ситуаціях здійснювати розголос та одразу звертатися до Державного бюро розслідувань та не зволікати.

“Робіть інформаційно відомими всі випадки та всіх причетних щодо скоєння протиправних дій, щоб не допустити створення протизаконної системи”, – вказала нардепка.

В Сумському ОТЦК повідомили про проведення перевірки.

Ольга Степанова

Recent Posts

Голодний чоловік помер через заморожений бургер: що сталося

Голодний чоловік помер після того, як випадково вдарив себе ножем, намагаючись розрізати два заморожених бургери.…

2 години ago

Відома супермодель закликає всіх носити “брудні штани” заради порятунку планети (фото)

Британська супермодель і акторка Лілі Коул хоче, щоб люди перестали кидати штани, сорочки та сукні…

2 години ago

У туристичному містечку на Закарпатті воєнкоми в балаклавах відкрили вогонь по цивільних

Черговий конфлікт між цивільними та працівниками ТЦК стався на Закарпатті. Відео конфлікту опублікували місцеві телеграм-канали,…

2 години ago

В Україні подорожчає хліб: експерт пояснив причини

В Україні ціни на хліб найближчими місяцями можуть підскочити. Така тенденція пояснюється подорожчанням сировини та електроенергії. "Насамперед,…

3 години ago

Соціальні виплати хочуть припинити: у чому причина

Кабінет Міністрів оголосив, що соціальні стандарти, в тому числі прожитковий мінімум, у 2025 році залишаться…

3 години ago

Жінка чотири години боролася з величезним пітоном, який намагався її вбити – фото

У Таїланді врятували жінку після чотиригодинного нападу пітона. Про це повідомляє Metro. 64-річна Арром Арунрой після вечері…

3 години ago