Зеленський та Умєров теж мають відповідати: військовий Гнезділов пояснив своє “публічне СЗЧ” у суді

У п’ятницю, 11 жовтня, об 11:30 у Печерському районному суді розпочалось судове засідання щодо розгляду клопотання про застосування запобіжного заходу Сергію Гнезділову — військовому, який пішов у “публічне СЗЧ”. За його словами, він самовільно залишив частину й надав цьому розголос, щоб привернути увагу до проблем демобілізації.

Прокурор підготував клопотання про обрання йому запобіжного заходу у вигляді арешту без права внесення застави. Суд задовольнив відведення клопотання адвоката Гнезділова щодо запобіжного заходу військовому у вигляді тримання під вартою без можливості внесення застави, пише “Київ24”. Підтримати військового, який вимагає встановлення чітких термінів служби. до суду прийшли активісти.

Перед судом з ним поспілкувалися журналісти. Гнезділов, чиї дії кваліфікували як дезертирство, заявив, що голодуватиме, якщо законодавство про демобілізацію так і не буде розроблене та ухвалене. Він додав, що готовий повернутися на службу, якщо такий документ ухвалять.

“Я за те, щоб нарешті у нашій країні була відповідальність не лише для військового, який пішов у СЗЧ, але й для Верховного Головнокомандувача (Володимира Зеленського, — ред), який обіцяв це військовим, а також для міністра оборони (Рустема Умєрова, — ред)“, — сказав Сергій Гнезділов.

Військовий додав, що якщо таких ініціатив від влади не буде, він готовий й надалі відстоювати свої вимоги. Зокрема через голодування.

“Якщо її не буде, крім того, що я буду боротися за свою свободу, я буду застосовувати інші методи впливу. Такі як голодування і інше“, — сказав він.

Коломієць Надія

Recent Posts

«Заплатив – не служиш”: уже заговорили про новий вид економічного бронювання

Найближчим часом в Україні може бути запроваджено механізм економічного бронювання працівників, який дасть змогу підприємствам,…

2 хв. ago

Екс-власниця кафе у Києві стала Дівою Марією Христос і краде гроші у дружин військових

7 жовтня український Facebook буквально вибухнув новиною про дивну діяльність Ганни Фесун, відомої як засновниця…

11 хв. ago

У Євросоюзі пояснили, хто з українців не платитиме за нову систему в’їзду

Бенефіціари програми тимчасового притулку та біженці не будуть зобов'язані реєструватися в системі ETIAS, яка має…

20 хв. ago

У Кремлі бояться масштабних протестів: що може змусити росіян вийти на вулиці

Росія почала використовувати фінансовий тиск, щоб замістити втрати особового складу під час бойових дій в…

26 хв. ago

У яких випадках дружина може отримувати пенсію чоловіка: пояснення

Дружина може отримувати пенсію чоловіка за виконання певних умов, наприклад, у разі його смерті. Однак така пенсія…

37 хв. ago

Рахунок на мільярди: стало відомо, скільки грошей вже заробили на OnlyFans

Сервіс потокового відео OnlyFans, який використовують працівники індустрії для дорослих, виплатила $20 мільярдів понад 4…

46 хв. ago