Зеленський та Умєров теж мають відповідати: військовий Гнезділов пояснив своє “публічне СЗЧ” у суді

У п’ятницю, 11 жовтня, об 11:30 у Печерському районному суді розпочалось судове засідання щодо розгляду клопотання про застосування запобіжного заходу Сергію Гнезділову — військовому, який пішов у “публічне СЗЧ”. За його словами, він самовільно залишив частину й надав цьому розголос, щоб привернути увагу до проблем демобілізації.

Прокурор підготував клопотання про обрання йому запобіжного заходу у вигляді арешту без права внесення застави. Суд задовольнив відведення клопотання адвоката Гнезділова щодо запобіжного заходу військовому у вигляді тримання під вартою без можливості внесення застави, пише “Київ24”. Підтримати військового, який вимагає встановлення чітких термінів служби. до суду прийшли активісти.

Перед судом з ним поспілкувалися журналісти. Гнезділов, чиї дії кваліфікували як дезертирство, заявив, що голодуватиме, якщо законодавство про демобілізацію так і не буде розроблене та ухвалене. Він додав, що готовий повернутися на службу, якщо такий документ ухвалять.

“Я за те, щоб нарешті у нашій країні була відповідальність не лише для військового, який пішов у СЗЧ, але й для Верховного Головнокомандувача (Володимира Зеленського, — ред), який обіцяв це військовим, а також для міністра оборони (Рустема Умєрова, — ред)“, — сказав Сергій Гнезділов.

Військовий додав, що якщо таких ініціатив від влади не буде, він готовий й надалі відстоювати свої вимоги. Зокрема через голодування.

“Якщо її не буде, крім того, що я буду боротися за свою свободу, я буду застосовувати інші методи впливу. Такі як голодування і інше“, — сказав він.

Коломієць Надія

Recent Posts

Вода та шкіра замість м’яса. Міноборони відреагувало на скандал із консервами для ЗСУ

Скандал із яйцями по 17 гривень для військовослужбовців ЗСУ став далеко не єдиним у системі Міністерства оборони…

18 секунд ago

У Росії збиток на трильйони: влада звинувачує людей з ожирінням

Директор департаменту моніторингу, аналізу та стратегічного розвитку охорони здоров'я МОЗ РФ Іван Дєєв звинуватив росіян…

9 хв. ago

Міносвіти підтримало заборону російської на перервах у школах: деталі

Заборону спілкування російською мовою на перервах та поза уроками у школах підтримало Міністерство освіти і науки. Українці…

18 хв. ago

Як організувати простір в шафі: поради, які допоможуть навести лад

Шафа переповнена одягом, а одягнути немає що? Ви будете здивовані тим, що ховається між вашими полицями…

26 хв. ago

Це вже востаннє: коли в Україні переводять годинники на зимовий час 2024 року

Перехід на зимовий час 2024 року стане останнім для українців. Після цього ми більше не…

35 хв. ago

Корупційні схеми у МСЕК. Кому йдуть мільйонні потоки за інвалідність

В Україні значно побільшало корупційних скандалів навколо медико-соціальних експертних комісій – МСЕК. При обшуках квартир…

44 хв. ago