Ще не оновили дані у ТЦК: що буде з такими чоловіками

Незважаючи на те, що українці мали оновити свої військово-облікові дані ще до 16 липня 2024 року, досі є частина чоловіків, які цього не зробили. Яка відповідальність на них очікує, розповідає Стіна.

Усіх військовозобов’язаних чоловіків, які з тих чи інших причин досі не оновили своїх даних у ТЦК, хоча на це було виділено кілька місяців, вже шукають за допомогою «Укрпошти». Також якщо не оновити дані у ТЦК, то в Україні використовують адресне сповіщення чоловіків.

Це виглядає так: за домашньою адресою чоловіки приходять працівники ТЦК та СП. Далі вони формують поштові повідомлення з описом вкладення. Це обов’язкова процедура, адже якщо кинути повістку без конверта і без опису в поштову скриньку, її не вважатимуть належним чином врученою. Врученою вважають лише документ, який оформили поштовим вкладенням або вручили особисто до рук.

Якщо ж надходить повідомлення, що військовозобов’язаний не проживає на вказану адресу, представники ТЦК формують запит до Національної поліції про надання особи у розшук.

Таких чоловіків вносять до спеціальної бази як порушників правил військового обліку. А далі виносять відповідне провадження.

Коломієць Надія

Recent Posts

Суди у більшості випадків скасовують штрафи від ТЦК: три основні причини

За 5 місяців з моменту введення в дію нових норм щодо порушення правил військового обліку…

11 хв. ago

Ілон Маск представив дводверне роботаксі без керма та педалей

Генеральний директор автовиробника Tesla Ілон Маск продемонстрував роботаксі з двома дверима, які мають вигляд крил чайки. Про це повідомляє Reuters…

19 хв. ago

На вихідних у Києві низка автобусів і тролейбусів змінять маршрути

Як повідомляє «Київпастранс», 12 жовтня зі змінами руху курсуватимуть автобуси №6, 39, 44, 49, 61, 87, 95…

24 хв. ago

“Кукурудзяна кампанія”: Лукашенко йде стопами Хрущова

Лукашенко заявив про відставання від Заходу Білоруська кукурудза поступається західним сортам та гібридам. Як повідомила…

34 хв. ago

В Україні починається опалювальний сезон, але не скрізь

Україна готується до початку опалювального сезону, що є звичайною новиною для мешканців, які зіткнулися із…

44 хв. ago

Пекін зробив нову заяву щодо України

Китай назвав Україну дружньою країною. Міністерство закордонних справ КНР заявило про готовність до взаємовигідної співпраці. "Україна є…

58 хв. ago