Ще не оновили дані у ТЦК: що буде з такими чоловіками

Незважаючи на те, що українці мали оновити свої військово-облікові дані ще до 16 липня 2024 року, досі є частина чоловіків, які цього не зробили. Яка відповідальність на них очікує, розповідає Стіна.

Усіх військовозобов’язаних чоловіків, які з тих чи інших причин досі не оновили своїх даних у ТЦК, хоча на це було виділено кілька місяців, вже шукають за допомогою «Укрпошти». Також якщо не оновити дані у ТЦК, то в Україні використовують адресне сповіщення чоловіків.

Це виглядає так: за домашньою адресою чоловіки приходять працівники ТЦК та СП. Далі вони формують поштові повідомлення з описом вкладення. Це обов’язкова процедура, адже якщо кинути повістку без конверта і без опису в поштову скриньку, її не вважатимуть належним чином врученою. Врученою вважають лише документ, який оформили поштовим вкладенням або вручили особисто до рук.

Якщо ж надходить повідомлення, що військовозобов’язаний не проживає на вказану адресу, представники ТЦК формують запит до Національної поліції про надання особи у розшук.

Таких чоловіків вносять до спеціальної бази як порушників правил військового обліку. А далі виносять відповідне провадження.

Коломієць Надія

Recent Posts

«Що відбувається в армії!»: Z-воєнкор накинувся на Скабеєву. ВІДЕО

У соціальних мережах набирає популярність відео, в якому російський блогер та Z-волонтер Євген Гольман розповів, що в…

5 хв. ago

У столиці зростає захворюваність на коронавірус серед дітей

У Києві минулого тижня дещо знизився рівень захворюваності на коронавірус.

17 хв. ago

“Це був би нищівний удар по Путіну”: чого боїться глава Кремля

Для російського диктатора Володимира Путіна було б дуже болісно втратити підтримку Білорусі й самопроголошеного білоруського президента Олександра…

28 хв. ago

Вибори в США: на скільки Гарріс випереджає Трампа

У США провели загальнонаціональне опитування напередодні виборів президента Кандидатка на посаду президента США від демократів Камала Гарріс випереджає висуванця…

39 хв. ago

Нова схема заробітку на ухилянтах: як сплатити штраф зі знижкою 50%

В Україні понад 6 мільйонів військовозобов'язаних не оновили свої дані у військкоматах, хоча на це…

43 хв. ago

Автомобілі для молоді: які моделі вживаних авто варто обрати

Молодим водіям знайти авто, який поєднує в собі доступність, надійність та економічність, може бути нелегко.…

48 хв. ago