Повістки поштою: що загрожує чоловікам, які не з’явилися у ТЦК після отримання виклику

Наразі в Україні існує декілька видів оповіщення військовозобов’язаних громадян за допомогою поштового зв’язку. Про це “Главреду” розповів керівник сектору мобілізаційно-оборонної роботи Сумського обласного ТЦК і СП Сергій Монукало.

Військовозобов’язаний вважається оповіщеним, якщо повістка вручена в день отримання поштового відправлення особою, що підтверджується інформацію від поштового оператора, або в день проставлення поштового повідомлення відмітки про відмову від отримання чи непроживання за місцем, яке було вказане у “Резерв+”.

Таким чином, наголосив представник ТЦК, людина буде вважатися належно оповіщеною навіть, якщо вона не оновила свої облікові дані щодо місця проживання, а повістка була направлена на адресу, за якою військовозобовʼязаний проживає.

Якщо військовозобов’язаний громадянин не прийшов у ТЦК після отримання повістки, таким чином порушивши законодавство про оборону та мобілізаційну підготовку в особливий період, то він може отримати штраф від 1000 до 1500 неоподаткованих мінімумів доходів громадян, тобто від 17 000 до 25500 грн.

Якщо людина була належним чином оповіщена і надійшла інформація, що вона не проживає за адресою, чи якщо повістка була вручена, а людина не з’явилась у ТЦК, в усіх цих випадках формуються матеріали для її розшуку, наголосив Монукало, додавши, що в рамках адміністративного затримання передбачається навіть одягання кайданок.

Після затримання військовозобов’язаного, незалежно від того, де він був поданий у розшук, його доставляють до найближчого ТЦК, де начальником територіального центру комплектування складається протокол про адміністративне правопорушення у відповідності до ступеня провини.

Коломієць Надія

Recent Posts

Переселенці можуть отримати пільги на оплату комуналки: які умови та як оформити

Внутрішньо переміщені особи, як і решта громадян України, можуть отримувати субсидії в опалювальний період. Причому для…

4 хв. ago

“Обвал окремих ділянок фронту”: у Раді назвали умову демобілізації 18–25-річних

В Україні неможлива демобілізація молодих чоловіків від 18 до 25 років без їхньої заміни. Про…

11 хв. ago

У якому віці варто кинути палити: відмова від шкідливої звички допоможе прожити набагато довше

Не секрет, що куріння — шкідлива звичка, яка впливає на весь організм людини та значно…

23 хв. ago

“Місця для всіх знайдуться”: Кадиров попередив росіян про новий метод мобілізації на війну

Чеченців будуть відправляти на фронт в Україні замість штрафів. Порушникам кримінальних статей буде доступний вибір — максимальний…

32 хв. ago

“Ростика це зачепило”: Шурми вирішили звільнити після розмов з Блінкеном, — УП

Заступник голови Офісу президента з питань економіки Ростислав Шурма звільнився з Банкової після публікацій щодо…

43 хв. ago

Експерти розповіли, коли найбільше шансів купити дешеві авіаквитки на літо

Досвідчені мандрівники знають, що золоте правило бюджетного відпочинку влітку – купівля квитків якомога заздалегідь. Однак наскільки заздалегідь…

52 хв. ago