Нові правила вручення повісток: що тепер будуть робити поштарі

Відповідно до нових змін, затверджених постановою Кабінету Міністрів №1147 від 8 жовтня 2024 року, працівники поштових відділень в Україні тепер зобов’язані вручати повістки до територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки особисто адресату. Ці зміни вносяться до Правил надання послуг поштового зв’язку, що значно змінює процедуру вручення таких документів.

Згідно з постановою, повістки можуть бути надіслані рекомендованим поштовим відправленням з описом вкладення та повідомленням про вручення. Ключовою особливістю є те, що на таких листах ставиться позначка “Повістка ТЦК”, а працівник пошти зобов’язаний вручити документ виключно особисто адресату.

Це означає, що працівник пошти більше не може залишити повістку у поштовій скриньці або передати її іншим членам родини чи третім особам. У разі, якщо адресат відсутній за вказаною адресою, пошта залишає повідомлення у поштовій скриньці або інформує адресата за телефоном про надходження рекомендованого листа.

Повістка поштою. Фото: Волинь 24

Якщо адресат не з’явився для отримання повістки протягом трьох робочих днів після інформування поштовим відділенням, працівник пошти робить відмітку про відсутність адресата. Лист повертається відправнику не пізніше наступного робочого дня. Ця відмітка засвідчується підписом працівника пошти та відбитком печатки.

У випадку, коли адресат відмовляється отримати повістку або відмовляється поставити свій підпис, поштовий працівник робить позначку “Адресат відмовився”. Такий лист також повертається відправнику протягом наступного робочого дня.

Коломієць Надія

Recent Posts

В Україні змінять систему бронювання: у Раді пояснили, кому варто переживати

Рішення Кабінету міністрів щодо проведення аудиту підприємств, визнаних критичними, є обґрунтованим. Під час бронювання було виявлено…

6 хв. ago

Де не варто ховати гроші – 10 місць, про які точно знають грабіжники

Під час крадіжки злодії не хочуть витрачати багато часу на пошуки цінних речей, тому вони…

14 хв. ago

Українці можуть отримати майже 1 000 грн доплати до пенсії: кому заплатять надбавку

Частина пенсіонерів може отримати спеціальну надбавку до пенсії. Така допомога надається тим особам, які мають погіршений…

23 хв. ago

У Росії намагалися вбити близького друга Кадирова-старшого, що відомо (фото, відео)

Найближчого соратника покійного Ахмата Кадирова (батько Рамзана Кадирова) у другу чеченську війну, а нині помічника…

32 хв. ago

Виробництво чипів “зупиниться”: затоплено джерело 90% надчистого кварцу у світі

У США ураган "Хелен" призвів до затоплення копалень у гірському містечку Спрус-Пайн (Північна Кароліна), що призвело до…

41 хв. ago

Тепер повістки вручають по-новому: як змінилася мобілізація і кого чекають у ТЦК

З 8 жовтня 2024 року поштові працівники України тепер зобов'язані доставляти повістки до ТЦК та СП…

49 хв. ago