Школярів чекають у ТЦК: яка доля торкнеться всіх

В Україні військовий облік тепер поширюється не лише на осіб старшого віку, але і на 17-річних юнаків. Згідно зі статтею 14 Закону “Про військовий обов’язок і військову службу”, юнаки, яким у році взяття на військовий облік виповнюється 17 років, зобов’язані стати на облік у період з січня по березень.

Юнаки повинні особисто прибути до відповідного районного або міського територіального центру комплектування та соціальної підтримки (ТЦК і СП). Під час візиту необхідно подати всі необхідні документи, список яких визначається Міністерством оборони України.

Мобілізація, скріншот: Youtube

Що буде, якщо не стати на облік:

  • Юнаки, які не виконали вимогу про взяття на військовий облік, отримають повістки за місцем реєстрації для явки до ТЦК і СП.
  • Невиконання цієї вимоги може призвести до адміністративних наслідків.

Взяття на облік 17-річних юнаків не пов’язане з мобілізацією, яка триває в країні. Міністерство оборони України вже розробило документ, відповідно до якого чоловіки віком від 17 до 25 років автоматично вносяться до військового обліку як призовники, включаючи тих, хто перебуває за кордоном.

Перевірка у військоматі

Інформація про юнаків від 16 років буде внесена до нового реєстру “Оберіг”. Законодавство дозволяє обробку персональних даних для цього реєстру без окремої згоди осіб.

Таким чином, тепер навіть молодь у віці 17 років повинна виконувати обов’язки військового обліку, що є частиною загальної системи мобілізації і військової готовності України.

Дмитрук Андрій

Recent Posts

Голодний чоловік помер через заморожений бургер: що сталося

Голодний чоловік помер після того, як випадково вдарив себе ножем, намагаючись розрізати два заморожених бургери.…

4 години ago

Відома супермодель закликає всіх носити “брудні штани” заради порятунку планети (фото)

Британська супермодель і акторка Лілі Коул хоче, щоб люди перестали кидати штани, сорочки та сукні…

4 години ago

У туристичному містечку на Закарпатті воєнкоми в балаклавах відкрили вогонь по цивільних

Черговий конфлікт між цивільними та працівниками ТЦК стався на Закарпатті. Відео конфлікту опублікували місцеві телеграм-канали,…

4 години ago

В Україні подорожчає хліб: експерт пояснив причини

В Україні ціни на хліб найближчими місяцями можуть підскочити. Така тенденція пояснюється подорожчанням сировини та електроенергії. "Насамперед,…

4 години ago

Соціальні виплати хочуть припинити: у чому причина

Кабінет Міністрів оголосив, що соціальні стандарти, в тому числі прожитковий мінімум, у 2025 році залишаться…

4 години ago

Жінка чотири години боролася з величезним пітоном, який намагався її вбити – фото

У Таїланді врятували жінку після чотиригодинного нападу пітона. Про це повідомляє Metro. 64-річна Арром Арунрой після вечері…

4 години ago