Навчання українських солдатів шкодить боєздатності британської армії, – The Telegraph

Міністерство оборони Великої Британії заявило, що військова підтримка, яка надається Україні, “обмежила” можливості армії з підготовки власних солдатів, оскільки скоротила доступність навчальних об’єктів.

Як пише The Telegraph із посиланням на опубліковану доповідь, через підготовку військовослужбовців ЗСУ на полігонах у Британії заявки британських армійських підрозділів на проведення тренувальних занять у 2023 році відхилялися у вісім разів частіше, ніж у 2019 році.

“Це пояснюється тим, що чверть навчальних площ армії використовується для операції Interflex – програми базової підготовки піхоти у Великій Британії, в якій взяли участь понад 45 тисяч українських новобранців”, – пише видання.

Крім того, програму Interforge – з підготовки українських морських піхотинців – на початку цього року було перенесено до Нідерландів, оскільки “використання навчальних об’єктів у Великій Британії загрожувало поставити під загрозу власні потреби Королівської морської піхоти в підготовці”.

Також повідомляється, що з моменту початку війни Україні було передано обладнання з власних запасів Великої Британії на суму 171,5 млн фунтів стерлінгів, а також витрачено 2,4 млрд фунтів стерлінгів на закупівлю нового обладнання для Києва.

Як зазначив глава Аудиторського офісу Гарет Девіс, плануючи майбутню підтримку України, Міністерство оборони повинно знайти баланс між стратегічними інтересами Великої Британії та підтримкою її власного військового потенціалу, включно із забезпеченням належних запасів обладнання та достатньої підготовки британських військ.

Водночас представник Міноборони Британії зазначив, що “всі британські війська мають доступ до відповідних тренувань, необхідних для підтримки готовності до захисту Великої Британії та виконання наших зобов’язань перед НАТО”.

Дмитрук Андрій

Recent Posts

Росію сколихнули одразу три землетруси: в будинках обвалилася штукатурка

У ніч проти 20 вересня в Кемеровській області Росії сталися одразу три землетруси. Жителі відчули поштовхи, у…

7 хв. ago

У Тернополі чоловіки співали на вулиці російський шансон – “концерт” закінчився у ТЦК

У центрі Тернополя кілька п'яних чоловіків співали російський шансон. "Концерт" відбувався на Театральній площі недалеко…

16 хв. ago

“Вічна” ядерна батарея виявилася у 8000 разів ефективнішою за аналоги: як вона влаштована

Батарея, розроблена вченими з китайського університету Сучжоу, використовує енергію радіоактивного розпаду — процесу, який відбувається…

24 хв. ago

Столтенберг назвав єдину умову, за якої війна може закінчитися

Чим сильнішою та тривалішою буде підтримка України, тим швидше може завершитися війна, розв'язана Росією. За…

29 хв. ago

WSJ: Путін зазнав чергової невдачі

В умовах економічної кризи, спричиненої вторгненням в Україну, Росія спробувала відмовитися від торгівлі із Заходом…

44 хв. ago

Антитренд цього сезону: ці речі треба викинути зі свого гардеробу

Так, усім відомо, що мода циклічна. Однак є такий одяг, який уже давно поза межами…

48 хв. ago