Керівництво ТЦК на Прикарпатті погоріло на хабарях: скільки брали за свої “послуги”

Заступника керівника Івано-Франківського обласного територіального центру комплектування (ОТЦК) упіймали на хабарі. Також було викрито на такій же схемі ще двох співробітників районного військкомату.

Про це повідомляє пресслужба Національної поліції України. Зазначається, що фігуранти за гроші допомагали особам, які бажають отримати електронний код для ідентифікації у системі “Оберіг”, відстрочити чи уникнути військової служби.

“Суми неправомірної вигоди коливалися від 2000 гривень до 1000 доларів, залежно від складності питання. Всім фігурантам повідомлено про підозру”, — йдеться у повідомленні.

Так, заступника начальника обласного ТЦК було затримано неподалік місця роботи. Як з’ясувалося, за 1000 доларів він пропонував без перешкод отримати код для ідентифікації в системі “Оберіг” або військово-облікові документи.

“За вирішення аналогічного питання його колега – начальник районного ТЦК та СП – також отримав 1 000 доларів, а ось уже заступник командира роти охорони цього ж центру комплектування – понад 18 000 грн. 2000 гривень – за непритягнення до адміністративної відповідальності за порушення правил військового обліку та 400 доларів – за надання електронного коду для ідентифікації в системі”, — пишуть у пресслужбі.

Кожному із фігурантів повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки чи отримання неправомірної вигоди посадовцем) Кримінального кодексу України.

Наразі стосовно заступника начальника обласного ТЦК та начальника РТЦК обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою з правом внесення 242 000 гривень застави кожному. Щодо третього підозрюваного – триває розгляд клопотання.

У поліції наголосили, що підозрюваним може загрожувати покарання у вигляді позбавлення волі до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.

Дмитрук Андрій

Recent Posts

Усіх ФОПів в Україні знову зобов’яжуть платити ЄСВ: які суми

З 2025 року ФОПи знову будуть зобов'язані сплачувати ЄСВ (єдиний соціальний внесок), що відновитьдовоєнну систему оподаткування.Мінімальний ЄСВ становитиме до…

36 секунд ago

«Укрзалізниця» підвищить тарифи вже цього року: подробиці від Forbes

«Укрзалізниця» підготувала проєкт нової тарифної реформи. Так, компанія планує підвищити вартість перевезень будівельних матеріалів на…

10 хв. ago

Чи мобілізують з поганим зором: діагнози, з якими не беруть до армії

Попри загальну мобілізацію в Україні, законодавством визначено категорії громадян, які не підлягають призову. Серед них є…

19 хв. ago

Живуть у ліжках і засмічують в унітазах: названо найнеймовірніші місця проживання щурів

У Великій Британії жінка відчула, як її торкнувся щур, коли сіла на унітаз. Про це…

28 хв. ago

Найманці ПВК “Вагнер” охороняють нового диктатора в Африці: подробиці (фото)

РФ розширює сферу впливу на Африканському континенті. Найманців ПВК "Вагнер" бачили в Малабо, столиці Екваторіальної…

39 хв. ago

Меган Маркл з’явилася на тенісному турнірі в образі за $40 тисяч

43-річна дружина принца Гаррі Меган Маркл відвідала благодійний тенісний турнір у Лос-Анджелесі, а модні оглядачі…

48 хв. ago