Перетнути кордон тепер можна тільки на Волині

Українці з тимчасово непідконтрольних територій могли повертатися на підконтрольні уряду України території через гуманітарний коридор “Колотилівка – Покровка” на Сумщині. Однак у зв’язку з обстрілами роботу цього гуманітарного коридору було призупинено. Про це повідомляє Мінреінтеграції.

Пропустять через кордон із будь-якими українськими документами

Як альтернативний варіант для виїзду доступний пункт пропуску на білорусько-українському кордоні “Мокрани – Доманове”. Цей пункт пропуску відкритий для всіх громадян України за наявності будь-яких українських документів. Після перетину кордону українців зустрічають представники місцевої влади, соціальних та екстрених служб, а також волонтери. Волонтери допомагають людям похилого віку та маломобільним людям, надають безоплатний транспорт до Ковеля і, за потреби, допомагають із придбанням залізничних квитків в інші регіони України.

Виплати та допомога тим, хто виїжджає

Усім, хто повертається, надається можливість безкоштовної ночівлі з харчуванням. Також здійснюється реєстрація на отримання грошової допомоги в розмірі 10 800 гривень від міжнародної організації, а також допомога в пошуку тимчасового житла та працевлаштуванні.

Однією з організацій, що допомагають українцям, які виїжджають із “непідконтрольної”, є Helping to Leave. Зв’язатися з представниками цієї організації можна через кол-центр за телефоном +380 (93) 177 6458 або через Telegram-бот @helpingtoleave_bot.

У разі виникнення питань можна звернутися на гарячу лінію Мінреінтеграції тимчасово за номером 15-48 або написати в месенджери WhatsApp/Telegram/Viber за номером (096) 078-84-33. Також доступна допомога профільного фахівця Мінреінтеграції Наталії Ємець за номером (050) 562-03-13.

Ольга Степанова

Recent Posts

Голодний чоловік помер через заморожений бургер: що сталося

Голодний чоловік помер після того, як випадково вдарив себе ножем, намагаючись розрізати два заморожених бургери.…

3 хв. ago

Відома супермодель закликає всіх носити “брудні штани” заради порятунку планети (фото)

Британська супермодель і акторка Лілі Коул хоче, щоб люди перестали кидати штани, сорочки та сукні…

4 хв. ago

У туристичному містечку на Закарпатті воєнкоми в балаклавах відкрили вогонь по цивільних

Черговий конфлікт між цивільними та працівниками ТЦК стався на Закарпатті. Відео конфлікту опублікували місцеві телеграм-канали,…

6 хв. ago

В Україні подорожчає хліб: експерт пояснив причини

В Україні ціни на хліб найближчими місяцями можуть підскочити. Така тенденція пояснюється подорожчанням сировини та електроенергії. "Насамперед,…

16 хв. ago

Соціальні виплати хочуть припинити: у чому причина

Кабінет Міністрів оголосив, що соціальні стандарти, в тому числі прожитковий мінімум, у 2025 році залишаться…

18 хв. ago

Жінка чотири години боролася з величезним пітоном, який намагався її вбити – фото

У Таїланді врятували жінку після чотиригодинного нападу пітона. Про це повідомляє Metro. 64-річна Арром Арунрой після вечері…

19 хв. ago