ТЦК може відібрати важливий документ – українців попередили про чергову пастку

В Україні триває загальна мобілізація і військовозобов’язані можуть стикатися з різними ситуаціями під час перевірки їхніх документів представниками ТЦК. Одним із таких випадків є вилучення військово-облікового документа.

Юрист Андрій Топчій розповів, як діяти у такій ситуації, аби уникнути проблем.

Згідно з Положенням “Про військово-лікарську експертизу”, якщо вас визнали непридатним до служби, ваше рішення повинно бути затверджено регіональною військово-лікарською комісією. Тому ваші документи відправляються на затвердження.

Людина тримає в руках військовий квиток

Як діяти, якщо забрали військовий квиток

Отримайте електронний військовий квиток. Ви можете зробити це через ЦНАП (Центр надання адміністративних послуг) або додаток «Резерв+». Ця електронна версія має таку ж юридичну силу, як і паперовий документ. Для цього не потрібно кудись ходити — все можна зробити онлайн.

Перевірте інформацію в електронному документі. У вашому новому електронному військовому квитку може вже бути вказано, що ви пройшли військово-лікарську комісію (ВЛК). Якщо цієї інформації немає, не хвилюйтеся.

Напишіть запит до ТЦК. Якщо у вашому електронному документі немає потрібної інформації, напишіть офіційний запит до територіального центру комплектування (ТЦК). У запиті попросіть повідомити вам, на якому етапі знаходиться ваша справа і підтвердити, що ви пройшли ВЛК. Це підтвердження буде доказом того, що ви дійсно пройшли комісію і чекаєте на затвердження рішення.

Міністерство оборони України нагадує, що цифрова копія військового квитка має таку ж силу, як і паперова. Ви можете отримати її через додаток «Резерв+» всього за кілька кліків. Це зручно і швидко, особливо у воєнний час.

Тож, якщо у вас забрали військовий квиток, скористайтеся електронними технологіями для швидкого отримання його копії. Не соромтеся звертатися до ТЦК з письмовими запитами, щоб захистити свої права.

Ольга Степанова

Recent Posts

ЗСУ просунулися в Шептухівці та Веселому Курської області, — OSINT (карти)

ЗСУ нещодавно незначно просунулися на захід від українського виступу в Курській області на тлі атак у цьому…

2 хв. ago

У Росії хочуть знести пам’ятник “вагнерівцям”: назріває скандал

У Росії, у підмосковному місті Воскресенськ хочуть знести пам’ятник, встановлений на честь бойовиків ПВК "Вагнер"…

10 хв. ago

Улюблена стрижка парижанок: модні експерти розповіли, яка зачіска додасть осінньої романтичності образу

З початком осіннього сезону багатьом жінкам хочеться змін – додати романтичності у свою зовнішність. Але не…

17 хв. ago

Росію сколихнули одразу три землетруси: в будинках обвалилася штукатурка

У ніч проти 20 вересня в Кемеровській області Росії сталися одразу три землетруси. Жителі відчули поштовхи, у…

26 хв. ago

У Тернополі чоловіки співали на вулиці російський шансон – “концерт” закінчився у ТЦК

У центрі Тернополя кілька п'яних чоловіків співали російський шансон. "Концерт" відбувався на Театральній площі недалеко…

35 хв. ago

“Вічна” ядерна батарея виявилася у 8000 разів ефективнішою за аналоги: як вона влаштована

Батарея, розроблена вченими з китайського університету Сучжоу, використовує енергію радіоактивного розпаду — процесу, який відбувається…

43 хв. ago