Мобілізація по-новому: тепер ТЦК роздаватимуть повістки поштою – навіть не встигнете зрозуміти, що сталося

Уже за кілька днів, а саме 16 липня, згідно з оновленим законом про мобілізацію завершується термін оновлення військовозобов’язаними українцями військово-облікових даних. А вже з наступного дня представники ТЦК та СП матимуть право надсилати громадянам поштою повістки. Стало відомо, як це відбуватиметься.

Так, Кабінет міністрів на засіданні у вівторок, 9 липня 2024 року, упорядкував механізм централізованого друку і надсилання повісток військовозобов‘язаним поштою.

Про це повідомляє “Українська правда” з посиланням на проект постанови уряду.

При цьому централізований друк повісток буде здійснюватися або Міністерством оборони, або державними підприємствами, що мають стратегічне значення для економіки і безпеки держави у поліграфічній галузі. Це буде реалізовано на основі угод, укладених між Міністерством оборони, призначеним оператором поштового зв’язку та відповідними державними підприємствами.

У разі формування такої повістки керівник ТЦК та СП або його відділу має накласти кваліфікований електронний підпис у день її формування.

До слова, раніше працівники ТЦК вже анонсували, що якщо протягом 60 днів військовозобов’язаний не уточнив свої облікові дані, то територіальний центр комплектування та соціальної підтримки надішле йому повістку поштою, і вона вважатиметься врученою.

Як відмовитись від повістки, яка прийшла поштою

У постанові Кабміну також прописана процедура відмови від отримання повістки. У такому разі складається акт відмови, який підписується не менш як двома членами групи оповіщення. Документ подається керівнику районного чи міського ТЦК для притягнення правопорушника до адміністративної відповідальності.

Також вказано, що у разі відмови від отримання повістки поліцейський, який входить складу групи оповіщення, проводить адміністративне затримання та доправляє чоловіка до ТЦК на підставі статей 261 і 262 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Ольга Степанова

Recent Posts

Голодний чоловік помер через заморожений бургер: що сталося

Голодний чоловік помер після того, як випадково вдарив себе ножем, намагаючись розрізати два заморожених бургери.…

2 години ago

Відома супермодель закликає всіх носити “брудні штани” заради порятунку планети (фото)

Британська супермодель і акторка Лілі Коул хоче, щоб люди перестали кидати штани, сорочки та сукні…

2 години ago

У туристичному містечку на Закарпатті воєнкоми в балаклавах відкрили вогонь по цивільних

Черговий конфлікт між цивільними та працівниками ТЦК стався на Закарпатті. Відео конфлікту опублікували місцеві телеграм-канали,…

2 години ago

В Україні подорожчає хліб: експерт пояснив причини

В Україні ціни на хліб найближчими місяцями можуть підскочити. Така тенденція пояснюється подорожчанням сировини та електроенергії. "Насамперед,…

2 години ago

Соціальні виплати хочуть припинити: у чому причина

Кабінет Міністрів оголосив, що соціальні стандарти, в тому числі прожитковий мінімум, у 2025 році залишаться…

2 години ago

Жінка чотири години боролася з величезним пітоном, який намагався її вбити – фото

У Таїланді врятували жінку після чотиригодинного нападу пітона. Про це повідомляє Metro. 64-річна Арром Арунрой після вечері…

2 години ago