Мобілізація по-новому: тепер ТЦК роздаватимуть повістки поштою – навіть не встигнете зрозуміти, що сталося

Уже за кілька днів, а саме 16 липня, згідно з оновленим законом про мобілізацію завершується термін оновлення військовозобов’язаними українцями військово-облікових даних. А вже з наступного дня представники ТЦК та СП матимуть право надсилати громадянам поштою повістки. Стало відомо, як це відбуватиметься.

Так, Кабінет міністрів на засіданні у вівторок, 9 липня 2024 року, упорядкував механізм централізованого друку і надсилання повісток військовозобов‘язаним поштою.

Про це повідомляє “Українська правда” з посиланням на проект постанови уряду.

При цьому централізований друк повісток буде здійснюватися або Міністерством оборони, або державними підприємствами, що мають стратегічне значення для економіки і безпеки держави у поліграфічній галузі. Це буде реалізовано на основі угод, укладених між Міністерством оборони, призначеним оператором поштового зв’язку та відповідними державними підприємствами.

У разі формування такої повістки керівник ТЦК та СП або його відділу має накласти кваліфікований електронний підпис у день її формування.

До слова, раніше працівники ТЦК вже анонсували, що якщо протягом 60 днів військовозобов’язаний не уточнив свої облікові дані, то територіальний центр комплектування та соціальної підтримки надішле йому повістку поштою, і вона вважатиметься врученою.

Як відмовитись від повістки, яка прийшла поштою

У постанові Кабміну також прописана процедура відмови від отримання повістки. У такому разі складається акт відмови, який підписується не менш як двома членами групи оповіщення. Документ подається керівнику районного чи міського ТЦК для притягнення правопорушника до адміністративної відповідальності.

Також вказано, що у разі відмови від отримання повістки поліцейський, який входить складу групи оповіщення, проводить адміністративне затримання та доправляє чоловіка до ТЦК на підставі статей 261 і 262 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Ольга Степанова

Recent Posts

Apple запускає виробництво iPhone Pro в Індії

Apple планує значно розширити виробництво смартфонів в Індії, включивши до нього моделі iPhone Pro, повідомляє портал MacRumors.

1 хв. ago

Назвали продукти, які заважають схуднути

Людям, які бажають схуднути радять відмовитися від молочних продуктів, оскільки організм може мати на них…

15 хв. ago

Пенні Пріцкер: Україна годує 400 млн людей у ​​світі

Сьогодні сільське господарство України годує 400 мільйонів людей у ​​світі. Країна може збільшити цю цифру…

27 хв. ago

Обережно: потужна магнітна буря накриває Україну

Україну атакувала неймовірно сильна магнітна буря. Її потужність підвищиться до майже 8-ми балів.

37 хв. ago

У Курську пролунав потужний вибух

У ніч на 30 липня в Курську прогримів вибух, через три хвилини після якого в області…

50 хв. ago

Дональд Трамп може не піти на дебати з Камалою Гарріс

Кандидат у президенти США Дональд Трамп "ймовірно" проведе дебати з віцепрезиденткою Камалою Гарріс.

1 годину ago